Loading...

Tower of God (aka. Kami no Tou) (2020- )

by Adrian Solomon, iunie 14, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Shounen, Adventure, Fantasy, Action
Studio: Telecom Animation Film
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 13
Durată episod: 23 min.
Statut: serie în desfășurare (?)
Rating MyAnimeList: 7.64

Despre: Twenty-Fifth Bam, ajunge complet întâmplător să treacă prin ușile Turnului, în căutarea prietenei sale, Rachel. Odată ajuns în Turn, el află că dacă reușește să ajungă în vârful acestuia, o să i se îndeplinească orice dorință, și astfel pornește într-o aventură de zile mari, în căutarea lui Rachel dar și în ajutorarea multiplelor personaje cu care se întâlnește pe drum.

Rant: Tower of God este o premieră în peisajul animeurilor shounen și de fapt în peisajul general al animeurilor, acesta fiind prima adaptare a unei manwha, benzi desenate coreene. site-ul Webtoons, este un site dedicat publicării acestor tipuri de benzi desenate, pe el putând fi găsite o multitudine de titluri originale, multe care aduc un aer proaspăt peisajului manga/anime încărcat de clișee. Ales fiind să fie portdrapelul acestui val de adaptări (încă două titluri urmează să fie lansate în viitorul apropiat) Tower of God nu dezamăgește, ba mai mult, scutură scena shounen, cam la fel de mult pe cât a făcut-o Hunter X Hunter.

Singura bilă neagră pe care o pot imputa serialului este că personajul principal este genul de preș fără caracter, peste care calcă toți, cu toate că pe măsură ce ne afundăm în serie, începe și acesta să capete niște trăsături definitorii cu care putem empatiza, dar drumul până acolo este destul de lung. Din fericire, colecția de personaje cu care acesta se întâlnește și interacționează este una eclectică, captivantă, în special când serialul face un mic popas narativ, pentru a clarifica motivația fiecăruia. Cu toate astea, cel mai interesant „personaj”, dacă îi putem spune așa, este turnul în sine, acest Turn pe care trebuie să îl cațere protagoniștii pentru a avea cea mai mare dorință a lor îndeplinită. Descoperim alături de Bam, nu doar geografia Turnului, dar și legile care îl guvernează, ierarhia socială și personajele semnificante care pot face sau desface ordinea și pacea.

Și da, sunt conștient că serialul nu reinventează roata și se folosește de multe dintre clișeele unui anime shounen standard, dar o face așa de bine încât reușește mereu să subvertească așteptările și să te atragă în mreaja sa. Având în vedere cantitatea considerabilă de material rămas la dispoziție, cred că vom discuta mult și bine în viitor despre acest titlu. Grafică este ușor diferită față de ce suntem obișnuiți, dar deseori funcționează în favoarea sa în special atunci când este vorba despre fluiditatea scenelor de acțiune. Cred din tot sufletul că Tower of God este un serial anime musai!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.