Loading...

Vincenzo (aka. Binsenjo) (2021- )

by Adrian Solomon, mai 11, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Dragoste, Crime
Distribuție: Song Joong-ki, Jeon Yeo-been, Ok Taec-yeon, Kim Yeo-jin, Kwak Dong-yeon, Jo Han-chul
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 20
Durată episod: ~80 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 8.5

Despre: Vincenzo Cassano, un coreean crescut în Italia, ajunge consilierul unui puternic cap de familie mafiotă. Trădat de partenerii săi, Vincenzo revine în patria natală, pentru a recupera un depozit ilegal de aur, situat sub o clădire de locatari. Această clădire însă a ajuns în vizorul conglomeratului Babel, condus de un director corupt, care este capabil de cele mai oribile atrocități pentru a-și atinge planurile. Între el și Vincenzo se va isca un război în care vor fi atrași nenumărați alți oameni.

Rant: Netflix ne oferă surprinzător de multe seriale coreene sau K-drama așa cum sunt ele mai bine cunoscute. Dar, cu excepția lui Kingdom, pentru că aparent am o slăbiciune pentru felul în care reușesc coreeni să prezinte fenomenul de zombie, nu am reușit mai defel să mă apuc de ele, fiind în primul rând înfricoșat de durata (dpdv personal exorbitantă) episoadelor. Astfel, într-o piață creată special pentru binge-watching, cu seriale scurte de 10 episoade, care țin undeva între 40 sau 60 de minute, coreeni sparg norma și vin cu ditamai serialele de 20+ episoade, fiecare având un timp de rulare de undeva până la o oră jumate. Dar am învins blocajul și am decis să îi dau o șansă recent apărutului Vincenzo. După două episoade pot să afirm că nu regret decizia, fiind în egală măsură amuzat și intrigat de premisa serialului.

Povestea se învârte în jurul lui Vincenzo, un coreean crescut în Italia și ajuns consilierul unui don mafiot. Tipul e uns cu toate alifiile, este viclean și extrem de dibace în a mânui atât armele cât și pumnii, dacă situația o cere. Pentru că figura paternă din viața sa, don Fabio a murit, iar fiul său legitim este un nesăbuit a cărui primă mișcare este să încerce să își lichideze competiția, Vincenzo se face nevăzut și se întoarce în Coreea natală, unde are pitită bine o sumă impresionantă de bani. Dar pentru a ajunge la ei, acesta trebuie să capete acces la clădirea sub care a fost îngropată comoara iar acest lucru nu va fi deloc ușor, grația nu doar a locuitorilor acelei clădiri, cât și a unui grup afacerist care prin tactici necurate încearcă să pună mâna pe întregul teren. În mare acestea sunt datele principale ale serialului, cu toate că mai există și multe alte personaje și fire narative secundare.

Vincenzo este interpretat de Song Joong-ki, care nu de mult a interpretat rolul principal într-o altă producție Netflix, și anume Space Sweepers. Acesta dă personajului o carismă aparte și un aer amenințător, în special când este pe mod de mafiot. Surprinzător însă, filmul trece foarte des de la o extremă la alta, fiind brusc comedie după ce cu câteva secunde înainte era o dramă serioasă. Deși este uns cu toate alifiile, protagonistul dă semne de umanitate, pășind greșit nu doar o singură dată. Pe cât de țanțos vine el din Italia pentru a arăta coreenilor cine este, pe atât de repede pică de fraier la ieșirea din aeroport, mesajul transmis atât lui cât și nouă fiind că viața în Coreea de Sud poate fi grea și pentru cel mai veteran mafiot. Există așa cum spuneam și multă comedie, scena de introducere a restului locatarilor fiind desprinsă parcă din celebrul Kung Fu Hustle, nici Chow nu ar fi regizat-o mai bine.

După două episoade serialul încă îmi menține interesul și simt că încă nu și-a dat toate cărțile pe față. Vincenzo împletește mai multe stiluri în mod iscusit, de la comedie, romance până la crime drama și chiar un pic de thriller, suficient cât să vă acapareze interesul și să vă doriți să mai vedeți un episod cât mai repede.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.