Loading...
Sorry to Bother You (2018)

Sorry to Bother You (2018)

by Adrian Solomon, decembrie 14, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Satiră, Comedie Neagră
Regie: Boots Riley
Distribuție:
Lakeith Stanfield, Tessa Thompson, Jermaine Fowler, Omari Hardwick, Terry Crews, Patton Oswalt, David Cross, Danny Glover, Steven Yeun, Armie Hammer
Durată: 1 h. 51 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: Un tânăr de culoare se angajează ca telemarketer la o firmă națională. Cu toate că la început nu are succes, odată ce el adoptă un accent de om alb, toate porțile îi sunt deschise, ajungând să promoveze extrem de rapid. Dar în curând se va vedea pus să aleagă între două lumi, una amorală dar plină de succes, sau alta normală, alături de prietenii și colegii săi.

Rant: Boots Riley, cunoscut rapper și activist politic, are un debut fulminant cu primul său film de lung-metraj. Și ca un activist ce se respectă, transformă acest film într-o adevărată satiră politică, luând în vizor nu doar capitalismul actual, cât și consumatorii, considerându-i în egală măsură responsabili pentru falimentul moral al societății zilelor noastre.

Cel puțin jumătate din film a decurs întocmai ca un episod din Atlanta (dacă tot sunt la jumătatea sezonului doi), cu un umor crud, îngropat în mult realism. Cash Green – nume parcă predestinat, este un individ sărac dar fericit alături de iubita sa, artista Detroit. Celor doi le lipsesc doar banii, iar pentru acest lucru, Cash este dispus să recurgă la orice pentru a face rost de o slujbă, presat fiind și de unchiul său în a cărui garaj locuiește. Odată ce ajunge să lucreze ca vânzător prin telefon, succesul încă pare a fi departe, dar în urma unui pont primit de la un lucrător în vârstă, el își descoperă un avantaj aproape nedrept, și anume vocea sa de om alb iar în foarte scurt timp este promovat la nivel de Power Caller. Dar în curând el descoperă fața ascunsă a companiei pentru care lucrează, un lucru detestat atât de el cât și prietena și prietenii săi. Astfel, Cash va avea o decizie foarte grea de făcut, să continue sau să renunțe până nu intră prea adânc în acest joc murdar.

Din distribuție îl putem remarca în special pe talentatul Lakeith Stanfield, care pușcă de minune pe astfel de roluri extravagante și în aceeași măsură, șovăielnice. Parcă al apare peste tot în zilele astea de la Straight Outta Compton, Get Out sau Atlanta. Un alt rol bun este făcut de Armie Hammer, pe post de șef megaloman.

Chiar dacă filmul alunecă spre părți bizare în anumite secvențe, mesajul transmis de Riley este unul cât de poate de clar, iar debutul său ne arată că este un cineast care merită urmărit pe viitor.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.