Loading...
Spider-Man: Far from Home (2019)

Spider-Man: Far from Home (2019)

by Adrian Solomon, iulie 5, 2019

Recomandare – musai!

Gen: MCU, Super-eroi, Comedie, Acțiune
Regie: Jon Watts
Distribuție:
Tom Holland, Samuel L. Jackson, Zendaya, Cobie Smulders, Jon Favreau, J. B. Smoove, Jacob Batalon, Martin Starr, Marisa Tomei, Jake Gyllenhaal
Durată: 2 h. 09 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Peter Parker se simte extenuat de responsabilitățile pe care le are zi de zi ca Spider-Man și decide că momentul perfect pentru a scăpa pentru o perioadă de toate astea este excursia școlară prin Europa, în care decide să îi mărturisească lui MJ faptul că o place. Dar planul lui atent pus la cale este dat peste cap de apariția lui Nick Fury care îl recutează pentru o misiune importantă de apărare a Pământului în fața unui nou pericol.

Rant: Marvel au mai reușit să producă un film excepțional (cu toate că din punct de vedere tehnic, Sony au fost cei care și-au arborat logo-ul primii, ținând să reamintească lumii cine posedă franciza Spider-Man) încheind în mod oficial Phase 3 al universului lor comun. Dacă Homecoming era un highschool movie complet cu prom dance și romanțe purtate pe coridoare de liceu, Far from Home, propune un road trip movie, în vena lui Eurotrip.

După Endgame, lumea s-a schimbat. Cei dispăruți, și-au făcut reapariția și încearcă să își găsească din nou locul în societate, o societate care timp de 5 ani i-a crezut morți. Ei încearcă să își reia locul în societate, lucru valabil și pentru eroul nostru și colegii săi. Avengers au dispărut și au lăsat un gol imens, în special pentru Peter Parker, care resimte pe deplin dispariția mentorului și figurii sale părintești, Tony Stark. Happy Hogan se dă pe lângă Aunt May iar Spider-Man este obosit și are nevoie maximă de o vacanță. Ocazia nu se lasă mult așteptată și ea apare sub forma unei excursii școlare prin Europa, motiv pentru Peter să își formuleze un plan pentru a o cuceri pe colega sa MJ, după care i s-au aprins călcâiele. Dar Pământul este atacat de niște creaturi monstruoase și singurul ajutor pare a fi un erou nou, numit Mysterio, un călător dintr-o altă realitate.

Și filmul funcționează, atingând toate obiectivele trasate, chiar dacă villanul se simte unul din categoria „villain of the week”. Cu toate astea, Gyllenhall și Holland fac echipă bună, primul părând un înlocuitor bun pentru figura părintească pe care Peter încă o caută cu disperare. Există câteva momente de elogiere a celor mai importanți eroi, Peter însuși devenind tot mai mult un mini Tony Stark, pentru ca în timpul unei lupte încinse, să avem o referire foarte mișto la Captain America și noua sa armă, ciocanul Mjolnir. Filmul, de altfel, e presărat cu astfel de momente, care fac deliciul fanilor atenți.

Neapărat să rămâneți pentru end-credits, care nu doar că vă vor lăsa mască, dar vor și planta, ca de obicei, semințele pentru ceea ce urmează să vină în Phase 4.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.