Loading...
Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

by Adrian Solomon, decembrie 30, 2018

Recomandare – esențial!

Gen: Animație, Super-eroi, Comedie
Regie: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman
Distribuție: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld, Mahershala Ali, Brian Tyree Henry, Lily Tomlin, Luna Lauren Velez, John Mulaney, Nicolas Cage, Liev Schreiber
Durată: 1 h. 57 min.
Rating IMDB: 8.4

Despre: Kingpin deschide în New York o fisură spațială care poate amenința integritatea tuturor universurilor alternative. O grupare de eroi Spider-Man din mai multe universuri paralele își unesc forțele alături de Miles Morales, pentru a-i opri planul lui Kingpin.

Rant: Spider-Man: Into the Spider-Verse este cel mai bun cadou de Crăciun pe care l-am primit. Fiind un mare pasionat de benzi desenate, a fost o adevărată plăcere să văd acest film, care, aș îndrăzni să spun, este cea mai fidelă adaptare a personajului de până acum. Bine, personajul principal în cauză este Miles Morales, un alt Spider-Man decât Peter Parker cu care ne-am obișnuit până acum, dar totuși un personaj care a căpătat tracțiune serioasă în ultimii ani în preferințele cititorilor.

Mai întâi o scurtă istorie a lui Miles. El provine dintr-o linie secundară a comicsurilor Marvel, numită Marvel Ultimate, o tentativă de a facilita fanilor noi-veniți accesul la personajele iconice ale companiei. Era un univers nou, cu eroi vechi, a căror istorie era rescrisă pentru a corespunde timpurilor moderne. Exista și un Peter Parker care după 100 și ceva de numere a fost ucis. În locul său și-a făcut apariția Miles Morales, un băiat care bifa din start două comunități etnice – negru și latino, în eterna cursă către diversificare și acceptare. Elemente din această poveste au fost preluate și de Spider-Man-ul celor de la MCU din Homecoming. Miles, un băiat deștept, elev la o academie prestigioasă din New York, este expus la rându-i unui păianjen radioactiv grație unchiului său. Fun fact – designul personajului se bazează pe aspectul îndrăgitului actor și cântăreț Donald Glover, care a fost subiectul și unei masive petiții online de a-l avea pe acesta pe post de Spire-Man în filmul din 2012 The Amazing Spider-Man.

În acest film, fanii dedicați vor putea regăsi frânturi din poveștile Spider-Men (2012) dar și recentul arc care reunea, întocmai ca în film, diverși Spider-Man din diverse realități.

Trecând peste aceste detalii tehnice, filmul de față este fun non-stop, beneficiind și de o animație excepțională, care capturează întocmai esența unor benzi desenate. Miles Morales se vede nevoit să accepte rolul de Spider-Man al universului său, în urma unor probleme apărute, la originea cărora se găseau Kingpin și acoliții săi. Ceea ce urmează este o goană supra-realistă (așa cum a numit-o un prieten) care oferă pe lângă tone de haz, și multe WTF moments. Mai mult, așa cum era de așteptat, marchează și primul cameo post-mortem a lui Stan Lee, într-un moment care mai că mi-a stors o lacrimă (de râs).

Actorii care își împrumută vocile își fac datoria exemplar

De la Baby Driver încoace nu am mai ieșit așa de bine dispus de la un film, fapt pentru care declar că Spider-Man: Into the Spider-Verse este o vizionare musai, în special pentru cei care îndrăgesc benzile desenate, filmele cu super-eroi, sau filmele bune în general.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.