Loading...
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)

Star Wars: Episode II – Attack of the Clones (2002)

by Adrian Solomon, decembrie 16, 2017

Recomandare – decent!

Gen: S.F., Aventură
Regie: George Lucas
Distribuție: E
wan McGregor, Natalie Portman, Hayden Christensen, Ian McDiarmid, Samuel L. Jackson, Christopher Lee, Anthony Daniels, Kenny Baker, Frank Oz
Durată: 2 h. 22 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: La zece ani de la evenimentele din prima parte, Republica continuă să fie în mijlocul unui conflict cu Federația de Comerț. O mișcare separatistă condusă la suprafață de Contele Dooku, un fost maestru Jedi, își face simțită prezența pe sute de planete iar cavalerii Jedi nu mai reușesc să îi facă față. Senatorul Padme Amidala călătorește spre Coruscant pentru a vota o moțiune de înființare a unei armate de clone pentru a-i asista pe cavalerii Jedi dar ea devine ținta unor tentative de asasinat. Obi Wan și Anakin sunt însărcinați cu protecția acesteia iar în timp de Obi Wan investighează identitatea asasinului, între Padme și Anakin se înfiripă o idilă romantică.

Rant: Episodul II arată că se poate face un film mai bun decât prima parte. Dar chiar și așa, nu este cine știe ce, deoarece suntem asaltați iar de scene în care oameni stau și vorbesc fără a se întâmpla prea multe lucruri interesante, cu toate că cel mai înfiorător lucru este actingul de lemn a lui Hayden Chistensen, lucrul universal detestat de toți fanii acestei serii. Asta și modul dubios în care a crescut acesta comparativ cu Padme care a rămas neschimbată, și toată relația lor bizară de dragoste. Ar mai fi bătălia dintre Yoda și Dooku, scenă care personal mi-a plăcut la prima vizionare dar de care aud numai lucruri rele din partea ”adevăraților fani”, un argument des întâlnit fiind CGI-ul dubaș.

Dar sunt și puncte interesante, filmul căpătând un boost extraordinar prin simpla prezență a lui Samuel L. Jackson și a personajului său, maestrul Jedi Mace Windu, cu sabia sa unică de culoare mov (personalizată special la comanda actorului).

Pe scurt, filmul servește ca bun vehicul pentru a duce povestea mai departe, demonstrând vulnerabilitatea maeștrilor Jedi în fața unor adversari din ce în ce mai redutabili și necesitatea creeri unei armate de clone – precursorii Stormtrooperilor imperiali, dar și dezvoltarea poveștilor de mentor învățăcel rebel dintre Obi Wan și Anakin și cea de tineri îndrăgostiți dintre Anakin și Padme.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.