Loading...
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017)

Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi (2017)

by Adrian Solomon, decembrie 17, 2017

Recomandare – decent!

Gen: S.F., Aventură
Regie: Rian Johnson
Distribuție:
Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Andy Serkis, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie, Kelly Marie Tran, Laura Dern, Benicio del Toro
Durată: 2 h. 32 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Luke primește vizita neașteptată a lui Rey, a cărei afinitate față de Forță este în continuă creștere. În același timp, The First Oder vânează în spațiu rămășițele Rezistenței condusă de Leia. Poe Dameron și cu Finn pun la cale un plan nesăbuit să salveze flota dar pentru asta vor avea nevoie de un spărgător de coduri renumit.

Rant: The Last Jedi este un film pe care nu îl înțeleg. Nu am înțeles exact ce a vrut de la noi, și nu am înțeles de ce criticii îi dau note așa de mari iar fanii note așa de mici (pe Rotten există un dezechilibru major în sensul că nota criticilor este de 93% la momentul scrierii acestor rânduri, iar nota fanilor este de 57% și în continuă scădere).

Părerea mea personală, este că, luat de unul singur, filmul e frumos, arătos, stilat și poleit cu efecte speciale de cea mai bună calitate. Poate fi privit ca o poveste a eșecurilor și cât de mult pot cântări ele și ce consecințe ramificate pot să aibă. Este o poveste plină de turnuri spectaculoase, plină de neprevăzut, de decizii regizorale care te vor lovi în plex și te vor lăsa fără suflu (sau perplex, dacă îmi permiteți).

Candidat la filmul anului cu siguranță nu este, la naiba, nu o să se regăsească nici în top 10 anual. Pentru filmul eveniment al sfârșitului de an, aș putea spune că am ieșit destul de debusolat de la el. Rian Johnson vrea cu tot dinadinsul să provoace șoc și reușește cu mai fiecare decizie. Că sunt decizii bune, cu asta nu prea sunt de acord, dar hei, e doar părerea mea și poate că, dacă îi dați o șansă, vă va plăcea mai mult decât mi-a plăcut mie.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.