Loading...
Valerian and the City of a Thousand Planets (2017)

Valerian and the City of a Thousand Planets (2017)

by Adrian Solomon, iulie 23, 2017

Recomandare – decent!

Gen: S.F., Aventură
Regie: Luc Besson
Distribuție:
Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Rihanna, Ethan Hawke, Herbie Hancock, Kris Wu, Rutger Hauer
Durată: 2 h. 17 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: Ne aflăm în secolul al 28-lea iar după ce oamenii au făcut primul contact cu extratereștrii, undeva prin 2000 si ceva, au continuat să primească diverși vizitatori și împreună au început să clădească o imensă spație spațială ce în curând a devenit mult prea mare pentru orbita Pământului, astfel că acest conglomerat a trebuit relocat și numele acestui oraș multicultural și multirasial era Alpha. Agenții speciali Valerian și Laureline lucrează pentru menținerea păcii și a ordinii prin teritoriile omenești. Aflați într-o misiune pentru ministerul apărării, cei doi ajung pe Alpha dar ce găsesc aici le va amenința atât viețile cât și viitorul universului.

Rant: Au trecut fix 20 de ani de la apariția filmului The Fifth Element, capodopera lui Luc Besson, unul dintre cele mai bune filme SF făcute vreodată, iar regizorul a sperat că va lovi din nou cu Valerian. Tehnologia a evoluat enorm astfel că pe de o parte, a reușit să își depășească creația originală, pentru că din punct de vedere vizual, avem un spectacol de culori, un univers vibrant, ce merită explorat în continuare. Există diverse rase, drăguț introduse în montajul de început, în care ne arată cum orașul Alpha a fost construit.

Dar apoi vine partea care trage în jos filmul, și anume povestea și personajele principale. Luc Besson iubește ca femeile să aibă parte de roluri puternice așa că de domnișoara Delevingne nu ne prea putem plânge, cu toate că ar fi nedreaptă o comparație Laureline – Leloo. Dar din păcate nu același lucru putem să îl zicem de Dane. Bruce Willis era deja un nume greu în domeniu, dar avea și o carismă aparte, lucru ce îi lipsește deseori lui Dane. Asta plus că rolul, cel puțin la început, îl face să pară cel mai antipatic om din univers, nu ajută prea mult în a-l face prea plăcut pe Valerian. Dar hai să zicem că putem trece peste partea cu personajele, dar rămânem cu problema cea mai spinoasă și anume povestea.

Din nou e greu să nu fac și aici comparație cu The Fifth Element și asta pentru că pe atunci când apăruse filmul, era așa de unic ca locație, poveste și personaje. Acolo povestea era pe cât de simplă, pe atât de întortocheată. Multiple grupuri își doreau același lucru și toți făceau pe dracu în patru să fie primii cei ce pun mâna pe acel lucru. Aici, chiar dacă la început ai avea impresia că e ceva mai complex, totul devine destul de banal, de parcă toți banii s-ar fi dus spre partea de efecte speciale și pentru scenariști nu a mai fost suficient. Până la urmă, ambele filme devin doar niște povești de dragoste în spațiu, sfârșitul ambelor fiind similar aș zice, doar că, dacă ținem cont de zicala, nu contează destinația, contează drumul parcurs, simt o ușoară dezamăgire din partea lui Valerian.

Per total, dacă faceți, ca și mine, greșeala să mergeți și să aveți speranța că veți vedea un nou The Fifth Element, veți fi dezamăgiți. Dar dacă luați produsul ca atare, ca un titlu nou, poate chiar o franciză nouă, atunci poate o să fiți plăcut surprinși. Oricum, filmul merită vizionat.

1 Comment


    • Lucian
      Replay Cancel Replay
    • august 6, 2017

    Pentru mine, filmul a fost o mare dezamagire. Mi-a parut mai mult un demo tehnic (cisual excelent) decat un film (actiune, personaje).

Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.