Loading...
The Dark Knight Rises (2012)

The Dark Knight Rises (2012)

by Adrian Solomon, aprilie 29, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Super-eroi, Crime
Regie: Christopher Nolan
Distribuție:
Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Anne Hathaway, Tom Hardy, Marion Cotillard, Joseph Gordon-Levitt, Morgan Freeman
Durată: 2 h. 44 min.
Rating IMDB: 8.4

Despre: Au trecut opt ani de când Batman a dispărut în întunericul nopții și nu a mai apărut în Gotham. Asumându-și responsabilitatea pentru moartea lui Harvey Dent, Batman a sacrificat totul pentru binele suprem. Dar sosirea neașteptată a unei hoațe agile și a unui terorist nemilos, îl forțează pe Bruce Wayne să îmbrace încă odată costumul justițiarului Batman și să pornească o bătălie cu șanse mici de izbândă.

Rant: Putem spune că Nolan s-a sabotat în momentul în care a făcut The Dark Knight. Ridicând ștacheta la o cotă imposibil de replicat, așteptările pe care lumea le avea de la acest film erau imense și poate că nu au fost împlinite, cu toate că Rises este un film solid, cu acțiune la fel de bună ca și în restul trilogiei, cu niște villains surprinzători care fac ca toată această trilogie să închidă un cerc perfect. Poate, într-o lume fără TDK, Rises ar fi fost filmul suprem a lui Nolan, astfel întrebarea poate fi pusă doar dacă este mai bun decât Begins sau nu.

Ce face specială această trilogie este că Nolan a scos ideea de super din super-eroi, oferind un comentariu adresat realității, prin intermediul unui personaj de benzi desenate. Ancorând acțiunea filmului într-un semi-real care mai degrabă îndoaie legile fizici și ale probabilității în loc să le încalce, regizorul a creat aici ceva cu totul și cu totul special.

Deja Nolan știe cum să conducă acțiunea ca să nu plictisească, cu toate că lungimea filmului fac partea de mijloc să treneze serios. Hardy aduce un plus de amenințare cu personajul său Bane, cu toate că felul aproape inteligibil de a vorbi a creat mai multe memes decât orice altceva. Hathaway ne oferă o nouă variantă de Catwoman, complet diferită de cea a lui Pfeifer, aducând un plus de mister și dar și un aer seductiv, unui personaj deosebit de complex.

Prea multe nu aș mai avea de zis pentru că risc doar să mă repet, filmul e MUSAI de văzut, măcar pentru a încheia trilogia Dark Knight dacă nu pentru altceva.

Citiți mai multe despre Nolan și filmele sale în acest articol.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.