Loading...
Batman Begins (2005)

Batman Begins (2005)

by Adrian Solomon, aprilie 26, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Super-eroi, Crime
Regie: Christopher Nolan
Distribuție:
Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes, Gary Oldman, Cillian Murphy, Tom Wilkinson, Rutger Hauer, Ken Watanabe, Morgan Freeman
Durată: 2 h. 20 min.
Rating IMDB: 8.2

Despre: Tânărul Bruce Wayne (Christian Bale) călătorește prin toată lumea, ajungând în cele din urmă în estul îndepărtat, unde este antrenat în artele marțiale de Henri Ducard (Liam Neeson), un membru al misterioasei League of Shadows. Când Wayne află adevăratul scop a lui Ducard, și anume distrugerea orașului Gotham, care a devenit infestat de crimă, acesta se reîntoarce în Gotham cu intenția de a curăța el însuși acest oraș, fără a recurge la crimă. Cu ajutorul servitorului său, Alfred, și a lui Lucius Fox, un expert tech de la compania sa, eroul Batman ia naștere.

Rant: Cine credea că Batman mai putea fi luat în serios după eșecul numit Joel Schumacher. Grație acestuia, personajul a ajuns unul de circ, demn de dat uitării. Un reboot se cerea imperios așa că studiourile Warner au decis să îi ofere această oportunitate lui Nolan, noului băiat de aur al Hollywood-ului. Și acesta nu a dezamăgit deloc, reușind prin intermediul acestei trilogii, să ofere publicului larg una dintre cele mai bune adaptări ale unor benzi desenate. În primul rând a renunțat la toate elementele de circ prezente în filmele anterioare și a introdus spectatorul într-o lume serioasă, cu consecințe imediate. Luând drept inspirație personajul lui Bruce Wayne din Batman: Year One a lui Frank Miller, Nolan a lucrat îndeaproape cu creatorul de benzi desenate David S. Goyer pentru a aduce pe marile ecrane un Batman complet diferit față de ce văzusem până acum.

Grație acestui film, Nolan începe o colaborare strânsă cu mai mulți dintre oamenii implicați în proiect, cum ar fi Hans Zimmer sau Michael Caine. Nu este cel mai bun Batman din trilogie, dar creează un punct forte de intrare în acest univers.

Recomandări regizori: Christopher Nolan

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.