Loading...

The Thing (1982)

by Adrian Solomon, octombrie 24, 2020

Recomandare – esențial!

Gen: Horror, S.F.
Regie: John Carpenter
Distribuție: Kurt Russell
Durată: 1 h. 49 min.
Rating IMDB: 8.1

Despre: O echipă de cercetători americani aflați în pustietatea Antarticii, intră în contact cu o formă de viață extraterestră capabilă să împrumute înfățișarea victimelor sale.

Rant: Iată-l din nou recomandat (și nu pentru ultima oară) pe maestrul John Carpenter cu un film esențial, asta pentru a vă face o idee cât de multe îi datorează genul horror acestui regizor de geniu. De data asta avem filmul The Thing, adaptare a unei nuvele, și a unui film din anii 50. Carpenter a schimbat puțin datele jocului, aducând la bord pe unul dintre cei mai iscusiți creatori de prostetice de la Hollywood, cu care mai colaborase și la producerea filmului The Fog, împreună aceștia creând probabil cel mai bun film body horror al tuturor timpurilor. Creaturile create de Rob Bottin au acea calitate de a-ți rămâne mult timp întipărite pe retină, șocul vederii lor fiind completat cu coloana sonoră fantastică compusă de Ennio Morricone (cu toate că și Carpenter a contribuit cu propriile sale compoziții).

Ideea unei creaturi capabile să ne imite la perfecție după ce ne-a ucis, este înfricoșătoare, execuția ei fiind perfectă în acest film, ancorat de un Kurt Russel tânăr, aflat în deplinătatea forțelor sale actoricești. Legenda filmului continuă și în ziua de azi, acesta fiind body-horror-ul de referință de la care restul și-au tras inspirația, cu toate că la momentul apariției, filmul a fost trecut cu vederea, fiind comparat cu ET The Extrarestrial.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.