Loading...
Tag (2018)

Tag (2018)

by Adrian Solomon, iulie 22, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Comedie
Regie: Jeff Tomsic
Distribuție: Ed Helms, Jake Johnson, Annabelle Wallis, Hannibal Buress, Isla Fisher, Rashida Jones, Leslie Bibb, Jon Hamm, Jeremy Renner
Durată: 1 h. 40 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: În fiecare lună mai, an de an, o gașcă de prieteni încing un strașnic joc de-a leapșa. Pentru a evita rușinea de a fi ultimul atins pe luna respectivă, prietenii recurg la cele mai năstrușnice și mai periculoase idei, în tentativa de a fi cu un pas în fața celorlalți. Campionul absolut al jocului este Jerry, care nu a fost niciodată atins. Hoagie și restul prietenilor, aflând că Jerry urmează să se retragă din joc odată cu nunta sa, se vor da de ceasul morții să îi strice acestuia recordul perfect.

Rant: Bazat pe un articol publicat în Wall Street Journal, lucru adresat și în film, povestea reală a unui grup de prieteni care joacă leapșa încă din clasa 1 a fost considerată suficient de interesantă pentru a fi adaptată de Hollywood. Și pot să zic că, în ciuda faptului că asemenea povestea nu ar trebui să fie interesantă, felul în care este transpusă face ca filmul să fie destul de bunicel, pe alocuri amuzant, salvând câteva doze de realism pentru a nu cădea în derizoriul parodiilor.

Întrebarea se pune dacă filmul respectă realitatea sau nu. Știm prea bine că de obicei studiourile optează pentru povești mai bombastice, mai de efect, așa cum este și cazul aici. Povestea celor 10 Tag Brothers așa cum își ziceau a fost redusă la povestea celor 5, personajele interpretate de actori fiind compuse din poveștile a mai multor participanți la joc. Cu toate astea actorii strânși sunt veterani ai serialelor TV și în general veterani în ale comediei, fapt ce ajută foarte mult filmul, dialogul dintre aceștia curgând în ritm natural și ilar.

De remarcat că Renner și-a fracturat cotul în timpul unei cascadorii dar a continuat să filmeze, ba mai mult a efectuat cascadoria încă odată înainte de a fi dus la spital. Ed Helms deja și-a făcut cariera aproape exclusiv din filme de comedie, Jake Johnson își interpretează același rol de când l-am văzut prima oară în The New Girl iar John Hamm, după ce a terminat-o cu proiectele TV, ne permite să îi descoperim noi și noi calități. Dacă anul trecut l-am văzut în rol de bad-ass în Baby Driver, iată că anul ăsta ne face să râdem. Buress e mereu un plus pentru filmele în care apare, mai ales de i se dă și posibilitatea de a improviza.

Per total este un film decent, o poveste înduioșătoare despre prietenie care reușește să te binedispună. Putem să zicem, date fiind abilitățile extraordinare prezentate de Renner, că este filmul Hawkeye pe care nu l-am primit niciodată (așa cum bine s-a exprimat o prietenă când mi-a descris filmul).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.