Loading...

Taxi (1998)

by Adrian Solomon, noiembrie 30, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Acțiune
Regie: Gérard Pirès
Distribuție: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Marion Cotillard, Manuela Gourary, Emma Sjöberg, Bernard Farcy
Durată: 1 h. 26 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Un șofer de taxi pasionat de viteză, ajunge să lucreze cu un polițist pentru a opri o bandă de spărgători de bănci.

Rant: Ce faci atunci când ai de așteptat timp de o lună pentru a afla dacă filmul tău de suflet urmează a fi făcut sau nu? Dacă te numești Luc Besson, atunci probabil că vei scrie scenariul la un film numit Taxi, care va deveni un film cult și care va stârni una din cele mai profitabile francize din cinematografia franceză. Binecuvântat cu 4 continuări, un spin-off american și două jocuri video, Taxi dovedește lumi întregi geniul lui Besson în a concepe și a produce filme action-comedy.

În ce privește această primă parte, ea are de toate, urmăriri și distrugeri de mașini în masă (110 au fost folosite la filmări, din ele un număr semnificativ fiind distruse în diverse cascadorii), comedie, personaje afabile și un fir narativ suficient cât să le susțină. Samy Naceri a căpătat un renume internațional iar Marion Cotillard face și ea o apariție semnificativă, înainte să devină un nume recunoscut în sfera filmelor de artă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.