Loading...

The Last Mercenary (aka. Le dernier mercenaire) (2021)

by Adrian Solomon, iulie 31, 2021

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune, Comedie
Regie: David Charhon
Distribuție: Jean-Claude Van Damme, Alban Ivanov, Assa Sylla, Samir Decazza
Durată: 1 h. 50 min.
Rating IMDB: 5.3

Despre: Unul dintre cei mai periculoși agenți francezi, supranumit The Mist, actualmente devenit mercenar după ce a fost trădat de proprii săi camarazi, este forțat să se întoarcă în Franța pentru a-și ajuta fiul înstrăinat, care a devenit ținta unei organizații extrem de agresive.

Rant: Cinematografia franceză era renumită pentru filmele sale care îmbinau perfect acțiunea cu comedia, în cel mai armonios mod posibil, livrând hituri pe scena internațională aproape an de an. Dar dacă ar fi să ne luăm după acest ultim efort, starea actuală a acestei cinematografii mi se pare destul de tristă. Principalul punct de vânzare al filmului este prezența lui Jean Claude Van Damme, care aparent încă prinde la noi, în special pentru cei crescuți cu filmele anilor 90. „Mușchii din Bruxelles” este la fel de flexibil ca în tinerețe, reușind cate un șpagat fenomenal pe ici pe colo, iar filmul face eforturi disperate pentru a ne face să ne amintim de filmele mai vechi ale acestuia, cu easter eggs foarte pe față, cum ar fi aceleași mișcări de dans ca în Bloodsport, sau chiar și un poster al acestui film, la care actorul privește cu admirație spunând că cine l-a pus acolo are gusturi bune. Din păcate umorul este la un nivel foarte scăzut, iar personajele sunt cam de umplutură. Cu toate astea, să recunoaștem că nu ne uităm în 2021 la un film cu Van Damme pentru că dorim să vizionăm un film adânc, cu mesaje ascunse, și să ne luam acest film ca o diversiune de la viața de zi cu zi și atunci va fi perfect!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.