Loading...
The Aeronauts (2019)

The Aeronauts (2019)

by Adrian Solomon, decembrie 21, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Aventură, Biografic
Regie: Tom Harper
Distribuție: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Himesh Patel, Tom Courtenay
Durată: 1 h. 40 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Cercetătorul britanic James Glaisher și pilotul Amelia Wren, aflați la bordul unui balon cu gaz, încearcă să se aventureze la o înălțime neatinsă de oameni vreodată, atât pentru a bate recordul dar și pentru a studia diversele fenomene meteorologice.

Rant: Lansat la începutul lunii cu puțină fanfară, mai întâi în câteva cinematografe selecte apoi pe platforma digitală de streaming Amazon Prime, The Aeronauts este o poveste interesantă cu iz biografic a legendarului zbor cu balonul al Ameliei Wren, femeie pilot – mare lucru pentru societatea vremii, și cercetătorul James Glashier, un paria al societății științifice britanice, asta datorită fixației sale cu studiu vremii, lucru luat în derâdere de mai toți semenii săi.

Filmul alternează o bună parte între prezent și trecut, la fel alternând și interesul spectatorului. Da, scenele din trecut sunt importante pentru a stabili decorul și motivațiile personajelor, dar partea interesantă este fără îndoială reprezentată de zborul efectiv cu balonul. Cei doi protagoniști, Redmayne și Jones, au deja o istorie comună jucând împreună și în The Theory of Everything, așa că putem zice că există o anumită familiaritate și o anumită intimitate între cei doi. Și dacă la scenele expozitive din trecut te mai trezești căscând, splendoarea călătoriei cu balonul dar și pericolele la care sunt expuși cei doi te vor ține mereu pe marginea scaunului, o scenă anume chiar aducând aminte de Gravity.

Un film lejer, de văzut într-un moment de liniște. Vizionare plăcută!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.