Loading...

The Book of Henry (2017)

by Adrian Solomon, decembrie 2, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Dramă
Regie: Colin Trevorrow
Distribuție:
Naomi Watts, Jaeden Lieberher, Jacob Tremblay, Sarah Silverman, Lee Pace, Maddie Ziegler, Dean Norris
Durată: 1 h. 45 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Familia Carpenter este una dintre cele mai fericite familii. Ei duc o viață simplă, asta datorită lui Henry, prodigiosul fiu de doar 11 ani, care vede de finanțele casei, investește banii cu succes la bursă, se ocupă de nevoile mamei sale și este foarte protectiv cu fratele său mai mic. Astfel, datorită lui Henry, Susan își poate vedea liniștită de jocurile ei și de petrecut timp cu cea mai bună prietenă a sa. Dar când Susan descoperă că familia de alături are un secret întunecat, ea va fi surprinsă să afle că Henry a pregătit un plan să o ajute pe tânăra fată din vecini.

Rant: Probabil unul dintre cele mai originale filme văzute anul acesta, The Book of Henry surprinde prin curajul regizorului de a-și asuma asemenea risc. Și bine și face, merităm să vedem și altfel de lucruri, chiar dacă criticii au strâmbat profund din nas la adresa acestui film. Oricum, fără a intra în detalii, filmul nu este deloc ceea ce pare. Schimbă macazul de mai multe ori pe parcursul său, alternând între mai multe genuri de film. Că întinde un pic limita logicii, asta va rămâne la aprecierea fiecărui spectator.

Temele abordate sunt dureros de actuale: pierderea, abuzul și în special apatia cu care privim pe semenii noștri aflați la ananghie și nu acționăm niciodată în ajutorul lor.

Lui Colin Trevorrow îi place să spună povești și acest lucru se simte peste tot pe parcursul filmului. Actorii implicați sunt excepționali, în special cei tineri. Tremblay (puștiulică din The Room) este ca de obicei, extraordinar, dar Jaeden Lieberher (un mai vechi remarcat d-al meu din genialul St. Vincent și recentul IT) îmi confirmă predicția că este un talent de excepție.

Cu siguranță filmul nu este pentru toată lumea dar dacă ești dispus să te predai logicii acestui film, vei fi captivat de șarmul său.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.