Loading...
Brawl in Cell Block 99 (2017) - by F.F.

Brawl in Cell Block 99 (2017)

by Florin Frențiu, octombrie 30, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Dramă, Acțiune
Regie: S. Craig Zahler
Distribuție:
Vince Vaughn, Jennifer Carpenter, Don Johnson, Udo Kier, Marc Blucas, Tom Guiry
Durată: 2 h. 12 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: Un fost boxer își pierde slujba de mecanic auto și căsnicia sa este pe punctul de a se destrăma. Aflat în impas el nu găsește altă opțiune decât aceea de a lucra ca traficant de droguri. În curând el se trezește implicat într-un schimb de focuri între poliție și proprii aliați. La sfârșitul acestuia, Bradley este rănit grav și încarcerat într-o închisoare, unde inamicii săi îl forțează să comită cele mai violente crime posibile.

Rant: După filmul său de debut, semi-horrorul western Bone Tomahawk, regizorul Craig Zahler revine cu ultraviolentul Brawl in Cell Block 99, ce a fost pe drept cuvânt aclamat la Festivalul Internaţional de Film din Toronto (TIFF 2017).

Din start trebuie să vă atenţionez asupra scenelor brutale sau violente, care chiar dacă nu abundă și sunt atent dozate, pot deranja un privitor neiniţiat în astfel de filme. Punctul forte al peliculei rămâne Vince Vaughn, un actor de comedie, care este pe calea cea bună în a se transforma într-un bun actor de dramă (după exemplul iniţiat de Matthew McConaughey) şi pot afirma că m-a surprins extrem de plăcut aici.

Vince îl interpretează pe Bradley Thomas, fost boxeur, un individ cu o busolă morală foarte bine stabilită, impozant, skinhead, cu tatuaj în formă de cruce pe ceafă. Este genul de individ cu care ştii că este bine să nu ai de-a face încă de la început, predispus la violenţă şi pe care violenţa îl caută oriunde s-ar afla.

Talentatul regizor ne face să investim în acest personaj violent, să ne pese de soarta să şi să-i înţelegem deciziile/motivaţiile pe parcursul filmului. Tema filmului este violenţa cu caracter de dualitate: pe de o parte violenţa este cea care l-a adus în închisoare, şi pe de altă parte violenţa este cea care îl ajută să supravieţuiască şi să salveze viaţa persoanelor dragi.

Cât de departe poate să ajungă un individ în actul de violenţă pentru a proteja viaţă persoanelor apropiate? Vizionând acest film, poate vom reuşi să ne răspundem la această întrebare…

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.