Loading...
The Boondock Saints (1999)

The Boondock Saints (1999)

by Adrian Solomon, noiembrie 11, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Crime
Regie: Troy Duffy
Distribuție:
Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery, Norman Reedus, David Della Rocco, Billy Connolly
Durată: 1 h. 48 min.
Rating IMDB: 7.8

Despre: Doi frați irlandezi catolici și foarte credincioși, ajung în vizorul unei bande de ruși, după ce încearcă să salveze proprietarul unui bar de la o bătaie. Considerând că au o chemare divină, și anume de a executa oamenii răi și periculoși, cei doi frați pornesc o cruciadă împotriva crimei organizate din Boston. Chiar dacă aceștia comit nenumărate crime, populația îi consideră sfinți, iar agentul FBI care îi urmărește, nu știe dacă să îi captureze sau să li se alăture.

Rant: The Boondock Saints este unul dintre cele mai bizare filme, dacă e să analizăm povestea din spatele filmului. În mod normal, acest film nu ar fi trebuit să aibă nici un fel de succes, ba mai mult, nu ar fi trebuit să vadă lumina zilei. Povestea lui Troy Duffy, bine documentată în documentarul Overnight, sună ca o fabulă modernă. Puteți citi un articol pertinent pe această temă aici.

Distrus de critici și cu un box-office dezolant, filmul a avut viață scurtă în câteva cinematografe după care a dispărut. Norocul său a fost contractul încheiat cu compania de închirieri video Blockbuster, care l-a distribuit în rețelele sale, drept un Blockbuster exclusive. Filmul a fost popularizat exclusiv pe cale orală, ajungându-se eventual să aibă proprii săi fani dedicați. Datorită succesului târziu cunoscut de film dar și a unei baze de fani în creștere, dar și după ce Troy Duffy a câștigat lupta legală cu Miramax-ul, redobândind drepturile la sequel, o parte a doua a filmului a fost făcută în 2009. Din păcate aceasta nu a reușit să fie la fel de bună ca prima.

Personal consider The Boondock Saints ca unul dintre cele mai bune filme indy, un film făcut în vena lui Reservoir Dogs, fără a ajunge la notorietatea acestuia. Troy Duffy a reușit aici un one-hit wonder, pe care îl recomand cu generozitate.

PS: Fanii serialului The Walking Dead vor fi încântați să îl recunoască pe Daryl Dixon, un Norman Reedus în floarea vârstei.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.