Loading...
The Divine Move (aka. Sin-ui hansu) (2014)

The Divine Move (aka. Sin-ui hansu) (2014)

by Adrian Solomon, august 10, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune
Regie: Jo Bum-gu
Distribuție:
Jung Woo-sung, Lee Beom-soo, Ahn Sung-ki, Kim In-kwon, Lee Si-young, Ahn Gil-kang
Durată: 1 h. 58 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Un jucător profesionist de GO, asamblează o echipă de specialiști pentru a se răzbuna pe oamenii ce i-au omorât fratele.

Rant: The Divine Move este o mutare specială în jocul de GO, o mutare genială care reușește să întoarcă un rezultat nefavorabil, despre care se zice că o reușești doar o dată în viață. Povestea filmului se desfășoară ca un joc de GO, iar mișcarea divină ar fi planul lui Tae-seok. Acesta este un jucător profesionist de GO, care ocazional îl mai ajută pe frate-sau în partide ilegale pe mize mari. Dar fratele său dă peste un adversar redutabil care la rându-i folosea un geniu al acestui joc pentru a-l ajuta în acest tip de meciuri iar frații noștri pierd. Pentru că cei în fața cărora au pierdut sunt niște scursuri umane, aceștia îl omoară pe fratele lui Taek și îi înscenează acestuia crima, astfel încât acesta se trezește în pușcărie. Tot răul spre bine însă pentru că acolo, ajutând un boss interlop în a învăța tainele acestui joc, el învață cum să se bată ca un adevărat maestru, dar și are timp suficient să pună la cale un plan de răzbunare împotriva acelor mișei.

Povestea este relativ simplistă dar redată cu multă pasiune din partea celor implicați cu toate că, filmul suferă de anumite chichițe. Poate acestea sunt specifice filmelor coreene, poate mă trădează și ignoranța puțin și ajung să nu mai știu cine e cine din cauză că „toți arată la fel”, dar la un moment dat începi să nu mai știi ce se întâmplă exact, și nu e primul film coreean în fața căruia îmi cedează atenția. Poate și faptul că mereu introduc personaje noi, ne-explicând clar cine sunt acestea (poate nici traducerea în engleză nu este fidelă) dar mereu simți că trebuie să reții un număr mare de personaje. Am mai observat ceva deranjant, modul de editare fiind cam choppy pe alocuri, cu scene parcă neîncheiate cum ar fi lupta în care este implicat The Carpenter, lăsată în aer, acesta apărând teafăr câteva secvențe mai încolo, fără nici o explicație.

În fine, acțiunea este mai mult decât decentă iar ritmul filmului este alert, chiar dacă deseori povestea este neverosimilă (rămâi cu impresia că toți sunt maeștri ai jocului GO sau că acesta este jucat în absolut toate gospodăriile din Coreea).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.