Loading...
The Gods Must Be Crazy (1980)

The Gods Must Be Crazy (1980)

by Adrian Solomon, mai 21, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Comedie
Regie: Jamie Uys
Distribuție:
N!xau, Sandra Prinsloo, Marius Weyers, Nic De Jager, Michael Thys, Louw Verwey, Ken Gampu, Simon Sabela
Durată: 1 h. 49 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: Un trib izolat din Africa trăiește în iniște și fericire până când, o sticlă de Coca-Cola, aruncată dintr-un avion, le cade în sat. Considerând sticla a fi un dar de la zei, localnicii încep să o folosească la diverse lucruri, dar în curând încep să se bată pentru posesia ei. Liderul tribului, Xi, decide să pornească într-o călătorie până la marginea pământului, pentru a da înapoi zeilor darul primit. În călătoria sa, Xi se va întâlni cu civilizația, da la o profesoară pudică, la un om de știință neîndemânatic sau un grup de teroriști, lucruri ce îl vor convinge pe acesta că zeii au înnebunit.

Rant: Un alt film care mi-a mâncat tinerețile, The Gods Must Be Crazy era rulat aproape non-stop pe posturile germane TV. Eram mereu fericit când îl prindeam, pentru că avea un umor puțin deosebit, care aducea aminte de comediile vechi ale lui Buster Keaton. Cred că este și primul film sud-african pe care l-am vizionat vreodată, nu că am ajuns să vizionez foarte multe. Fiind, după cum am zis, foarte popular, filmul a generat și o continuare, parcă mai mare și mai amuzantă.

Ce reușește filmul foarte bine este să insufle umor în poveștile spuse, pilonul central fiind Xi, un actor Xhosa. El este liantul care unește toate firele epice iar logica sa infailibilă îi lasă deseori dezarmați pe occidentali. Filmul reprezintă o mică comoară pe care nu aveți voie să o ratați!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.