Loading...
The Grand Budapest Hotel (2014)

The Grand Budapest Hotel (2014)

by Adrian Solomon, octombrie 28, 2017

Recomandare – esențial!

Gen: Comedie
Regie: Wes Anderson
Distribuție:
Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan, Jason Schwartzman, Léa Seydoux, Tilda Swinton,Tom Wilkinson, Owen Wilson, Tony Revolori
Durată: 1 h. 39 min.
Rating IMDB: 8.1

Despre: Prin anii 1930, Hotelul Grand Budapest era un loc de atracție popular pentru europeni, situat în republica fictivă Zubrowka, republică aflată în prag de război. Administratorul hotelului era Gustave H. un om sofisticat, care își iubea nespus de mult munca, hotelul și principiile. În acest decor, Zero, un tânăr picolo, devine prietenul și protejatul lui Gustave. Mare parte din invitați erau diverse doamne bătrâne, care veneau aici pentru a se bucura de extra serviciile lui Gustave H., care era și un curtezan desăvârșit. Când una dintre cuceririle lui moare în condiții misterioase, acesta se trezește drept moștenitor al unui tablou foarte scump, dar și ca prim suspect în ancheta morții bătrânei.

Rant: The Grand Hotel Budapest este, pe bun merit, considerat cel mai bun film făcut de Wes Anderson, fiind, până acuma, magnus opusul său. Pentru mine, primul cuvânt ce îmi vine în minte în legătură cu acest film este – simetrie. E de ajuns să te uiți peste trailer sau prin diversele poze din film, ca să vezi cum trebuie încadrat un cadru de film ca să îl faci apetisant celor ce suferă de OCD (printre care bănuiesc că mă număr și eu).

Distribuția este, cel puțin până la Isle of Dogs, foarte mare și plină de nume grele, dar cu acest lucru deja ne-am obișnuit de la un film marca Wes Anderson, pentru că aproape tot Holywoodul sare la șansa de lucra cu acest regizor. De departe se remarcă Ralph Fiennes, care  îl interpretează magnific pe M. Gustave H., administratorul hotelului.

Din punct de vedere vizual filmul este o bijuterie. Cred că este și cel mai colorat film din colecție lui Anderson, aceste culori fiind folosite la efect maxim, pentru a transmite privitorului toate stările trăite de personaje.

Alexandre Desplat care a colaborat cu Wes la coloanele sonore din Fantastic Mr. Fox și Moonrise Kingdom, s-a întrecut pe el însuși aici, creând ceva fantastic, ce se potrivește de minune cadrelor și peisajelor feerice prezente în film. Acesta a și primit premiul Oscar pentru coloana sonoră a acestui film.

Recomandări regizori: Wes Anderson

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.