Loading...
The Hurt Locker (2008)

The Hurt Locker (2008)

by Adrian Solomon, februarie 4, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Dramă, Război, Thriller
Regie: Kathryn Bigelow
Distribuție:
Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Evangeline Lilly, Ralph Fiennes, David Morse, Guy Pearce
Durată: 2 h. 11 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Sergenții William James, J.T. Sanborn și specialistul Owen Eldridge sunt membrii ai unei unități de elită specializată în dezamorsarea de bombe, staționați în Baghdad. Ei mai au câteva săptămâni până își termină stagiul militar și se pot întoarce acasă, dar situația din Baghdad se înrăutățește pe zi ce trece și fiecare misiune la care participă devine mai periculoasă decât cea precedentă iar viața lor se poate sfârși în orice clipă.

Rant: Katryn Bigelow a devenit de la acest film una dintre cele mai respectate regizoare, specializată parcă pe aducerea pe marele ecran a poveștilor adevărate, fie de război, spionaj sau probleme sociale. Pentru că sunt restant cu Zero Dark Thirty, considerat de mulți ca fiind capodopera sa, consider pe The Hurt Locker ca fiind cel mai bun film ai ei. Filmat pe o perioadă de 44 de zile în Iordania, pentru a fi cât mai aproape de o zonă de conflict, la temperaturi constante de 49 de grade, fără multe luxuri tipice Holywoodiene, folosind actori  mai puțin cunoscuți în rolurile principale și făcând uz de mulți refugiați irakieni drept extras, filmul este una dintre cele mai veridice experiențe de război pe care le putem trăi noi ca simpli spectatori.

Renner în special a făcut un rol splendid, un adevărat tur de forță. Fiind în rol principal, el s-a antrenat mai întâi pentru rol în Fort Irwin în deșertul Mojave din Colorado. Pe durata filmărilor, a fost nevoit să poarte acel costum de genist ce cântărea undeva în jur de 50 de kilograme, pe o căldură insuportabilă, lucru care este deseori surprins pe cameră.

Țin minte și acuma cât de marcat am rămas după prima vizionare, și cum am dorit să împart și cu elevii mei această experiență, reușind să îl vedem la câteva zile după ce a primit distinsul premiu Oscar pentru cel mai bun film (dacă l-au apreciat sau nu asta nu mai țin minte).

Oricum, filmul este deja un clasic de război, fiind un musai pentru orice cinefil.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.