Loading...

Gorgeous (aka. Boh lei chun) (1999)

by Adrian Solomon, aprilie 13, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, Dragoste, Arte Marțiale
Regie: Vincent Kok
Distribuție: Jackie Chan, Shu Qi, Tony Leung, Emil Chau, Richie Jen, Bradley James Allan, Tats Lau, Vincent Kok, Ken Lo, Sandra Ng, Stephen Chow, Daniel Wu
Durată: 2 h. 01 min.
Rating IMDB: 6.0

Despre: Bu este o romantică incurabilă dintr-un mic sat pescăresc din Taiwan. Ea găsește un mesaj de dragoste într-o sticlă și decide să plece în Hong Kong să găsească autorul, dar acolo se întâlnește și se îndrăgostește de un bărbat bogat.

Rant: Aș îndrăzni să zic că, tematic, Gorgeous este o raritate în filmografia lui Jackie Chan, care ne-a obișnuit prea puțin să joace roluri de Don Juan în comedii romantice. De fapt, acesta își dorise de mult să încerce și alte roluri, dar era mereu blocat de Leonard Ho, unul dintre fondatorii celebrului studio Golden Harvest, de teamă ca starul să nu își alieneze fanii. Abia în 98, după moartea acestuia, Jackie a putut în cele din urmă să exploreze și un alt fel de rol, cu toate că acesta a recunoscut că personajul C. N. interpretat în acest film, reprezintă viața sa de zi cu zi în proporție de 60%-70%.

Plotul este destul de simplist, cu Jackie, mare patron ce duce o viață de lux solitară, care dă peste visătoarea Bu, ce a plecat din satul ei pescăresc natal pentru a găsi-și dragostea la oraș. Între ei se înfiripă o idilă amoroasă care este ocazional perturbată de rivalul lui C.N. Nu un rival în dragoste ci doar unul competitiv, de altfel filmul fiind lipsit de un personaj negativ (cum este lipsit și de orice fel de sărut între protagoniști). În fine, filmul este o comedie ușor de uitat, dacă nu ar fi secvențele de caft fenomenale între Jackie și Bradley Allan, de fapt și motivul principal de a viziona acest film.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.