Loading...
Kung Fu League (aka. Gong fu lian meng) (2018)

Kung Fu League (aka. Gong fu lian meng) (2018)

by Adrian Solomon, septembrie 29, 2020

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Comedie, Arte marțiale
Regie: Jeffrey Lau
Distribuție: Ashin, Jay Chou, Madina Memet, Andy On, Yu-Hang To, Wenzhuo Zhao, Danny Kwok-Kwan Chan
Durată: 1 h. 42 min.
Rating IMDB: 5.0

Despre: Fei Ying Xiong este un loser îndrăgostit lulea de o fată pe care nu o poate avea datorită statutului ei social. Iar când managerul acestuia îi se pune în calea visului și așa nerealizabil, Fei invocă printr-o dorință magică, ajutorul a patru legende ale artelor marțiale, cu scopul de a-l ajuta să obțină fata viselor sale.

Rant: Kung Fu League este exemplul perfect de cum poți lua o premisă interesantă și să îți bați joc de ea printr-o execuție mai decât dubioasă. Zic interesantă pentru că, să fim serioși, e mișto să îl vezi patru legende ale lumii marțiale chinezești, oameni importanți care au atins statutul de eroi naționali, oameni precum Huo Yuanjia, Chen Zhen, Ip Man și Wong Fei-hung, despre care s-au făcut o grămadă bună de filme și despre care am ajuns și eu să scriu în mai multe rânduri. Adică să îi luăm pe rând: Huo Yuanjia, care a ajuns să fie interpretat de Jet Li în Fearless, a ajuns la statul de erou național încă din timpul vieții, datorită faptelor sale de vitejie prin care a apărat demnitatea poporului chinez de lăcomia și trufia invadatorilor vestici, Chen Zhen, ucenicul acestuia, făcut faimos de Bruce Lee în Fist of Fury, Wong Fei-hung, care nu apare pentru prima dată într-un articol făcut de mine și nu în cele din urmă, Ip Man – maestrul lui Bruce Lee, interpretat cu atâta pasiune de Donnie Yen. Deci, simpla promisiune că toți aceștia or să apară la un loc, făcea să saliveze orice fan al artelor marțiale care spera să vadă următorul Kung Fu Hustle.

Problema principală este că protagonistul este un nesuferit care nu merită nici o clipă de compasiune, la fel cum nu merită iubirea necondiționată a lui Bao’er. Practic filmul nu ar fi trebuit să se întâmple dacă cei doi ar fi fost deschiși cu sentimentele lor, pentru că dragostea lor exista de multă vreme, dorința ca maeștrii să apară fiind complet nulă. În al doilea rând, de ce ai crede că vreunul dintre aceste simboluri naționale care au luptat contra cotropitorilor străini, ar fi și în stare să îți ofere povețe despre dragoste. Și dacă tot s-a întâmplat, puteau ca aceștia, cu excepția lui Wong Fei-hung, să nu fie acolo doar pentru câte o glumă sau alta. Pentru mine personal, filmul a fost extrem de confuz, neștiind de legătura dintre Chen Zhen, Huo Yuanjia, astfel că mereu mă întrebam de ce este Bruce Lee învățăcelul lui Huo și nu a lui Ip Man. Bancurile deseori pică în nas, iar coregrafia este doar o serie de mișcări pe funii neinspirate – nu am rămas cu mai nimic din toate luptele, precum cum nu am rămas nici cu intenția de a mai revedea acest film vreodată.

I-al acorda un merge cu popcorn pentru că premisa e interesantă și ocazional mai răsare câte o luptă semi-decentă sau o glumă reușită, dar mai bine evitați-l, mai ales dacă nu sunteți fani ai artelor marțiale.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.