Loading...

Blood of Zeus (2020- )

by Adrian Solomon, octombrie 28, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Fantezie, Acțiune, Aventură
Distribuție: Derek Phillips, Jason O’Mara, Claudia Christian, Elias Toufexis, Fred Tatasciore
Studio: Powerhouse
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: ~30 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 7.6

Despre: Heron, un copil din flori ostracizat de orașul în care locuiește, devine singura speranță a omenirii în lupta din zei și demoni.

Rant: Cine dintre noi (care nu fac parte din Gen Z) nu a citit măcar odată în viață Legendele Olimpului cartea de căpătâi a lui Al. Mitru. Iată că Netflix a lansat ieri un serial animat, care vine să suplinească lipsa unei adaptări a acestei cărți, și anume Blood of Zeus. Situat în Grecia antică, serialul este centrat în jurul tânărului Heron, un bastard, fiu nelegitim a lui Zeus, care devine implicat în gâlceava zeilor. În mare parte, zeii sunt așa cum mi-i aminteam eu din volumele susmenționate.

Heron trăiește alături de mama lui într-un micuț polis, fiind ostracizat de sătenii convinși că apariția lor a adus cu sine întunecarea cerului. Cei doi se chinuie să trăiască de pe o zi pe alta, singurul alin venind din partea lui bătrânului Elias, probabil singurul prieten al familiei. Niște oșteni în frunte cu Archonul Alexia poposesc într-o bună zi în oraș, căutând cu disperare doi indivizi, care se dovedesc a fi demoni, sosiți din îndepărtatul est, cu un mesaj de cotropire. Heron este atras involuntar în lupta dintre oameni și demoni, doar pentru a-și descoperi propria identitate și propriul loc în viață.

Mi-a plăcut extrem de mult portretizarea zeilor și scenariul conceput, singura mea supărare fiind pretenția serialului de a fi numit un anime original Netflix, cu toate că e făcut de același studio texan responsabil pentru Castelvania (se simte acest lucru la tot pasul în special pentru cei familiarizați cu această serie). Iar în ce privește animația, chiar dacă stilul este foarte artistic și paleta coloristică aleasă foarte vie, parcă personajele se mișcă cu o oarecare întârziere, suferind de un lag inexplicabil (lucru sesizat și la alte producții care au optat pentru un număr mic de cadre pe secundă).

În rest numai de bine despre serial, care la opt episoade trece foarte repede și pare ușor cam scurt, dar care promite multe în sezoanele care urmează, mitologia greacă fiind extrem de complexă și profundă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.