Loading...
Fantastic Mr. Fox (2009)

Fantastic Mr. Fox (2009)

by Adrian Solomon, octombrie 28, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Animație, Comedie
Regie: Wes Anderson
Distribuție:
George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray, Willem Dafoe, Michael Gambon, Owen Wilson
Durată: 1 h. 27 min.
Rating IMDB: 7.9

Despre: Domnul și doamna Fox duc o viață de vis acasă, alături de fiul lor Ash și nepotul lor Kristopherson. Dar după 12 ani de fericire, această existență bucolică se dovedește a fi mai mult decât poate duce domnul Fox și începe să se lasă pradă instinctelor sale animalice. În curând, el revine la fosta sa profesie, de hoț de găini, lucru ce îi va pune în pericol nu doar familia dar și comunitatea de animale. Prinși sub pământ, aceștia trebuie să găsească o cale să lupte împotriva fermierilor răi, care sunt determinați să îl captureze pe Dl. Fox cu orice preț.

Rant: Prima dată când am auzit despre Fantastic Mister Fox a fost de la niște nepoți din Anglia care ascultau exhaustiv casetele audio ale cărții după care acest film este inspirat. Știau toate replicile și vorbeau non stop de aventurile lui Dl. Fox. De fapt, dacă știam atunci că Mr Fox era doar un alt personaj din panoplia creațiilor lui Roald Dahl, acest titan al literaturii pentru copii, din a cărui opere scoate Hollywoodul filme peste filme, nu aș mai fi fost atât de mirat de ce avea asemenea succes la copii.

Apoi am văzut acest film, neștiind încă de particularitățile regizorului. Și mi-a plăcut enorm. Beneficiind de o distribuție de zile mari, Mr. Fox face ce face și reușește să fie un film de animație excelent. Animația stop-motion se potrivește ca o mănușă stilului fantastic al lui Anderson și probabil va demonstra acest lucru din nou la anul, cu Isle of Dogs.

Recomandări regizori: Wes Anderson

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.