Loading...

The Matrix Revolutions (2003)

by Adrian Solomon, august 7, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, S.F.
Regie: The Wachowskis
Distribuție: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Jada Pinkett Smith
Durată: 2 h. 09 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: În timp ce orașul Zion se află sub asediul mașinăriilor, Neo își duce propria sa luptă în lumea virtuală, în tentativa disperată de a pune capăt acestui conflict.

Rant: Atât Reloaded cât și Revolutions au fost filmate simultan dar lansate în perioade diferite în 2003 (ce bine a fost să le văd acum cap coadă și să nu mai aștept jumătate de an după Revolutions, în special având în vedere marele cliffhanger lăsat de Reloaded). Dar, dacă partea secundă a trilogiei încânta prin acțiunea sa, care încă mai reușea să împletească puțină dezvoltare de personaje și o sămânță de discuție filozofică – chit că era cam stângaci implementată, partea a treia este un mare fâs, și ăla forțat.

Personal, întreaga luptă din Zion m-a lăsat rece și nu am reușit să mă motivez să îmi pese de destinele acelor oameni, astfel că jumătate de film a trecut extrem de greu, în ciuda valurilor de efecte speciale pe care filmul le arunca în direcția mea. Iar apoi, scenele finale care prezintă lupta dintre Neo și Smith, au o calitate extrem de ieftină a graficii, asta în ciuda efortului depus, cei doi părând a fi niște personaje de gumă într-o lume amorfă. Stând însă acum să analizez, parcă, parcă are sens de ce arătau așa, ei aflându-se într-o lume ștearsă, schimbată mult față de cum ne era prezentată matricea în primul film (deci dacă vreți să îi găsiți scuze filmului, iată că se poate).

Am fost la fel de dezamăgit de ce am văzut acum la revizionare ca și atunci când am ieșit de la el din cinematograf în 2003 dar este un rău necesar dacă dorești să vezi toată trilogia. Vestea că Warner Brother încearcă să reviziteze în curând acest univers, mă umple oarecum de neliniște deoarece cei doi Wachowski nu se vor mai afla la butoane (umblă vorba totuși că WB au umblat după dezlegare de la cele două surori), iar faptul că atât Neo cât și Trinity își vor face simțită prezența, doar adaugă nori negri asupra acestui proiect.

Vom trăi și vom vedea,
Ce ne-aduce Matricea!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.