Loading...

The Mitchells vs. the Machines (2021)

by Adrian Solomon, mai 2, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Animație, Comedie, S.F.
Regie: Mike Rianda
Distribuție: Danny McBride, Abbi Jacobson, Maya Rudolph, Mike Rianda, Eric Andre, Olivia Colman, Fred Armisen, Beck Bennett, John Legend, Chrissy Teigen, Blake Griffin, Conan O’Brien
Durată: 1 h. 53 min.
Rating IMDB: 8.1

Despre: Rick Mitchell simte că s-a îndepărtat prea mult de fiica lui, Katie, și decide ca întreaga familie să o conducă pe aceasta la noua ei școală, într-un efort disperat de a repara relația dintre ei. Problema face ca excursia să coincidă exact cu ziua în care un AI gelos, provoacă o invazie a roboților, porniți să înlocuiască umanitatea de pe planetă. Familia Mitchell este singura ce reușește să evite capturarea, devenind astfel responsabili cu salvarea întregii umanități.

Rant: Echipa Phil Lord și Chris Miller recidivează cu o nouă nestemată animată, după ce ne-au adus în anii anteriori The Lego Movie și Spider-man: Into the Spider-verse, aceștia reușind un nou hit cu o combinație bizară de Vacation vs Terminator. The Mitchells vs. the Machines era cât pe ce să fie o altă victimă a interminabilelor amânări din era COVID, norocul lor numindu-se Netflix. Avându-l la cârmă pe cel care a creat fabulosul Gravity Falls, o distribuție solidă și un design cu totul și cu totul aparte, TMvsTM (fostul Connected) este o explozie de creativitate și culori, care suprapune o poveste clasică de familie disfuncțională care încearcă să se regăsească, cu o invazie apocaliptică a roboților.

În centrul poveștii stă adolescenta Katie, o fată care de mică a încercat fără succes să își găsească locul în societate, refugiindu-se astfel în creerea de clipuri virale pe Youtube, descoperindu-și astfel pasiunea pentru filme dar și calea pe care dorește să o urmeze în viață. Generation gap-ul dintre ea și tatăl ei, Rick, un om pasionat de natură și de meșteșugărit – care crede că cel mai bun cadou pe care îl poate face cuiva este o șurubelniță și un cupon de lecții auto, este foarte mare, asta grație și generației tinere dependentă de tehnologie pe când Rick nici nu știe opera un calculator. Discrepanța dintre mentalitatea demodată a lui Rick și cea de școală nouă a lui Katie, este motivul principal pentru care cei doi au ajuns să nu se mai înțeleagă și să se certe mereu, spre disperarea restului familei – mama Linda, o profesoară obsedată de conexiuni social-media, și fiul Aron – un băiat energetic obsedat de dinozauri. În urma unei certe chiar în ajunul plecării ei spre noua școală, Rick ia decizia să își ducă fata de-a lungul Americii cu mașina, într-o ultimă excursie de familie. În același timp, un programator miliardar, inventatorul AI-ului PAL (un fel de Siri pentru I-Phone), decide să îl înlocuiască cu un AI mai bun. Deoarece această decizie nu este pe placul ei, PAL decide să preia controlul noii tehnologii și să o folosească împotriva umanității, pornind o răscoală a tehnologiei împotriva creatorilor și utilizatorilor ei. Și această zi coincide cu călătoria familiei Mitchell, care reușește să scape tocmai datorită mentalității demodate ale lui Rick.

După cum se vede, Lord și Miller au înghesuit o grămadă de teme, combinându-le cu un scenariu inteligent, o distribuție perfect aleasă pentru rolurile corespondente și cu o grafică pe cât de încărcată, pe atât de spectaculoasă și „lipicioasă”. Este, înainte de toate, un film de familie, perfect de văzut cu cei mici, dar ca și predecesorii săi, este suficient de bine realizat pentru a permite și adulților să se bucure de el. Încet, încet, Sony se remarcă drept unic rival, capabil să se ia la trântă cu monopolul Disney/Pixar în materie de animație așa că o să urmăresc cu interes producțiile viitoare ale lor, în special cele ce vor purta marca Lord/Miller.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.