Loading...

The Pale Blue Eye (2023)

by Adrian Solomon, ianuarie 8, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Mister
Regie: Scott Cooper
Distribuție: Christian Bale, Harry Melling, Gillian Anderson, Lucy Boynton, Robert Duvall
Durată: 2 h. 08 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Un detectiv retras este chemat să ancheteze cazul unui student al unei prestigioase Academii Militare americane, găsit spânzurat pe domeniul școlii. În ancheta, acesta se va folosi de un student isteț și dibaci în a mânui cuvintele și a găsi sensuri ascunse acolo unde alții nu văd nimic, pe numele său Edgar Allan Poe.

Rant: Înainte de a porni la film cu gândul că veți vedea vreun biopic al celebrului scriitor E. A. Poe din vremea tinereții sale, ar trebui să știți că nu este cazul. Filmul adaptează un roman omonim din 2003, roman care prezintă o variantă ficțională a scriitorului, din vremurile tinereții sale. Sunt aduse suficiente teme și motive din Corbul și alte lucrări ale sale cât să putem discerne viitorul și adevăratul Poe, însă doar atât.

Filmul se centrează în jurul unei investigații din cadrul unei Academii. Un student a fost găsit spânzurat, pentru ca a doua zi, corpul să fie profanat și inima furată. Misterul se adâncește atunci când un nou corp este găsit, iar alături de suspiciunea că un cult satanist ar putea fi de vină, avem suficiente elemente să ne țină curiozitatea trează și suspansul viu, și chiar și așa filmul reușește să tărăgăneze în anumite porțiuni. Din păcate, faptul că nu știm nimic despre victime și filmul nici nu se obosește să le dea măcar un pic de contur, ne cam scoate din ritm mai ales în momentele în care ar trebui să ne pese de investigația în sine. Din fericire însă, relația dintre cele două personaje principale este bine detaliată, ambii fiind prezentați în mod generos. Dacă Bale – Landor, are un rol mult mai reținut decât ce a făcut anul trecut, Melling – Poe, este principala atracție. Un pic prea over-the-top în interpretare, acest lucru servește pentru a-i da culoare personajului întruchipat, acesta fiind mereu în vervă.

Filmul impresionează și la capitolul cinematografie atât secvențele exterioare cât și interioarele fiind impecabil executate, garderoba surprinde la fix perioada reprezentată iar distribuția este una de zile mari, per total The Pale Blue Eye fiind un film bine executat, dar care suferă un pic la capitolul pacing, însă nu atât încât să deturneze plăcerea de a viziona.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.