Loading...
The Rock (1996)

The Rock (1996)

by Adrian Solomon, noiembrie 21, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Thriller acțiune
Regie: Michael Bay
Distribuție: Sean Connery, Nicolas Cage, Ed Harris, Michael Biehn, William Forsythe
Durată: 2 h. 16 min.
Rating IMDB: 7.4

Despre: Un brigadier general alături de mai mulți militari dezertori capturează insula pe care se afla fosta închisoare de maximă securitate Alcatraz, și amenință guvernul Statelor Unite că va lansa asupra orașului San Francisco mai multe rachete pline cu un gaz periculos. Un chimist și un fost deținut fac echipă pentru a preveni acest atac letal.

Rant: Michael Bay a fost încă de la debut, un regizor preocupat să ofere filme cool, pe placul audienței masculine, cu cât mai mult fler vizual, la care conta cantitatea nu calitatea, și care nu se zbătea prea mult să ofere o anumită adâncime poveștii filmelor sale. Mai mult, el a reușit să dividă părerile, fanii iubindu-l pentru spectacolul oferit, criticii detestându-l, folosindu-i numele în derâdere ca simbol al filmelor cheesy. Din acest punct de vedere, The Rock este cel mai bine cotat film al său conform snobilor de la RottenTomatoes iar acest lucru are de a face și cu prezența lui Sean Connery pe post fost deținut, precum și apariția unui Nic Cage mult mai reținut decât în alte producții, dar și a unui villain, Ed Harris, al cărui terorism are scopuri nobile la mijloc (nu e ok cum procedează dar el practic dorește doar să pună presiune pe un guvern corupt). Acțiunea este over the top, întreg filmul fiind menit să te binedispună timp de 2 ore și să ofere un thriller action clasic al anilor 90 (probabil cea mai bună perioadă pentru acest gen de filme).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.