Loading...
Jackie Brown

Jackie Brown (1997)

by Adrian Solomon, mai 20, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Crime, Thriller
Regie: Quentin Tarantino
Distribuție:
Pam Grier, Robert Forster, Robert De Niro, Samuel L. Jackson, Bridget Fonda, Michael Keaton
Durată: 2 h. 34 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Jackie Brown este o stewardesă de culoare care, pentru a se descurca, spală bani pentru un traficant de arme, Ordell Robbie. Acesta este supravegheat de poliție, astfel, el recurge la diverși terți pentru a-și duce la capăt tranzacțiile. Jackie se trezește prinsă între traficantul  Ordell, polițistul Max Cherry agentul ATF Ray Nicolette și alții, în încercarea de a pune mâna pe suma de un jumate de milion de dolari, fiecare manipulând, trădând și făcând tot posibilul de elimina competiția.

Rant: Jackie Brown este a treia peliculă semnată de Quentin Tarantino și este singura care nu se încadrează în continuitatea filmelor lui, deoarece este o adaptare a romanului Rum Punch, scris de unul dintre principalii autori ce i-au influențat tinerețea regizorului și anume Elmore Leonard.

După ce a achiziționat drepturile pentru acest roman, Tarantino și partenerul său, scenaristul Roger Avary, au făcut o serie de modificări, cum ar fi schimbarea numelui din Burke în Brown și schimbarea rasei personajului principal, din alb în negru. Totuși, cei doi au ezitat să îi arate scenariul final lui Elmore, temându-se de o posibilă reacție negativă a acestuia. Până la urmă, Elmore l-a citi și i-a plăcut la nebunie, considerându-l cea mai bună adaptare a vreuneia din cărțile sale. Filmul a și devenit cel care a surprins cel mai bine esența și ritmul cărților lui Elmore Leonard.

Filmul o readuce în centrul atenției pe Pam Grier, o mare vedetă a filmelor blaxploitation din anii 70-80. Alături de nelipsitul Samuel Jackson, în film îi mai vedem pe Robert de Niro în rolul partenerului lui Samuel, Bridget Fonda în rolul prieteni acestuia și pe Michael Keaton în rolul agentului Ray.

Chiar dacă nu se află în universul creat de Tarantino, există câteva elemente subtile care își fac simțită prezența aici, dar vă las plăcerea să le descoperiți singuri. Chiar dacă nu este cel mai bun film din colecția Tarantino, nu îl evitați.

Recomandări regizori: Quentin Tarantino

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.