Loading...

The Spy Gone North (aka. Gongjak) (2018)

by Adrian Solomon, ianuarie 30, 2023

Recomandare – musai!

Gen: Thriller, Spionaj
Regie: Yoon Jong-bin
Distribuție: Hwang Jung-min, Lee Sung-min, Cho Jin-woong, Ju Ji-hoon
Durată: 2 h. 17 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: În mijlocul anilor 90, pentru a obține informații despre puterea nucleară a Coreei de Nord, un spion sud-coreean se infiltrează în cele mai înalte cercuri ale puterii din nord, doar pentru a afla despre complotul dintre cele două țări de a manipula campaniile electorale.

Rant: Acest excepțional thriller de spionaj venit din Coreea de Sud, adaptează cazul real al spionului Park Chae-seo, supranumit Black Venus, care a reușit să infiltreze facilitățile nucleare ale nordului, ba chiar mai mult, să se întâlnească cu Kim Jong Il și să asiste la diverse afaceri politice între reprezentații celor două țări. Hwang Jung-min este magnific în acest rol, deloc ușor, el reușind să intre aproape perfect în pielea personajului său – Park Seok-young. Producția este plină de nume celebre ale cinematografiei sud-coreene și a fost unul dintre cele mai bune filme ale anului, atunci când a fost lansat. Cu toate că nu avem acțiune mai deloc, avem suspans din plin, pe tot parcursul periculosului drum parcurs de Park Seok-young, de la primele tentative de a impresiona oficialii nord-coreeni, până la aproape a-i strânge mâna faimosului dictator Kim Jong Il. Prin ochii lui, putem observa delicatul joc al puterii prestat de cele două țări, sumele enorme de bani investiți în campaniile politice și observația că atât timp cât există profit, și dușmani pot închide ochii la neajunsurile comune.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.