Loading...

Hunt (aka. Heon-teu) (2022)

by Adrian Solomon, decembrie 7, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Thriller, Spionaj, Acțiune
Regie: Lee Jung-jae
Distribuție: Lee Jung-jae, Jung Woo-sung, Jeon Hye-jin, Heo Sung-tae, Go Yoon-jung
Durată: 2 h. 11 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Park Pyong-ho este șeful unității de afaceri externe al serviciului secret sud coreean – KCIA. El lucrează ocazional alături de Kim Jung-do, șeful diviziei de afaceri interne, în ciuda faptului că cei doi nu se înțeleg prea bine. În urma ultimei operațiuni la care iau parte împreună, ei află de existența unui agent nord coreean numit Donglim, adânc infiltrat în structura serviciului secret. Astfel cele două divizii încep să se ancheteze una pe cealaltă, deseori apelând la metode brutale ce variază de la tortură la șantaj, pentru a scoate spionul la iveală.

Rant: Lee Jung-jae, care a ajuns celebru internațional grație rolului principal din Squid Games, și care are deja o bogată carieră de hituri sud-coreene sub centură, debutează cu Hunt ca regizor, reușind un film plin de tensiune, bazat pe anumite fapte reale petrecute în anii 80, de la Mișcarea Democratică din Gwangju din 18 mai, în care ample proteste civile au fost înnăbușite în mod sângeros de forțele de poliție, dezertarea pilotului nord coreean Lee Ung-pyeong (1983) și atacul terorist asupra președintelui aud-coreean din Aung San (1983).

El țese un fir narativ complex, care are în centru jocul de-a șoarecele și pisica dintre cele două personaje centrale, directorii Park și Kim, ambii oameni care trăiesc în sfera gri a moralității, ambii cu propriile secrete pe care le apără cu îndârjire. Filmul crește tensiunea în mod constant, pentru ca finalul să te lase fără suflu, între-unul din cele mai bune thrillere de spionaj văzute în ultimii ani. Jocul stelar a lui Lee Jung-jae, este acompaniat și susținut de prezența electrică a lui Jung Woo-sung, cunoscut pentru rolurile sale memorabile din filme precum The Good, The Bad and the Weird, sau Cold Eyes.

Prezentat la Cannes drept invitat special, filmul a strâns deja o sumedenie de laude din partea criticilor, strângând un profit frumos și de pe urma încasărilor domestice, toate semne care dau de înțeles că viitorul lui Lee Jung-jae, indiferent de postura în care se afla, în fața sau în spatele camerei de filmat, va fi unul interesant și demn de urmărit.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.