Loading...

The Tomorrow War (2021)

by Adrian Solomon, iulie 18, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, S.F.
Regie: Chris McKay
Distribuție: Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J. K. Simmons, Betty Gilpin, Sam Richardson, Edwin Hodge
Durată: 2 h. 18 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Oamenii din viitor luptă într-un război disperat, numărul lor împuținându-se pe zi ce trece. Disperați, ei folosesc o tehnologie de a călători în trecut și de a recruta oameni de acolo pentru a lupta în războiul lor.

Rant: The Tomorrow War este un film mediocru, care nu strălucește la nici un capitol, dar nici nu își bate joc de spectatori. De la efectele speciale până la jocul actoricesc, totul este ok, în limita bunului simț. Monștrii prezentați sunt relativ interesanți și surprinzător de decent făcuți – mă așteptam sincer la ceva CGI de slabă calitate. Chris Pratt este însă o dezamăgire, nefiind deloc credibil în rolul său de tătic sub-urban și fost militar plafonat într-o carieră de profesor. Scenariul nu îi permite nici o sclipire, nici o extravaganță, încălțându-l și cu o dramă tată-fiică care ar trebui să ne facă să ținem la personaje, dar care doar plictisește și ocupă din timpul filmului, care și așa are o durată prea lungă.

Filmul începe încet, fiindu-ne introdus personajul central Dan Forester, precum și o groază de elemente de care ne dăm seama că urmează să joace un rol în viitor. Replicile par forțate, deloc naturale, iar expoziția e multă și nu te lasă să înțelegi prea mult lucru. Scenariul are destule găuri și asta pentru că forțează mai multe teme laolaltă, fără a le da șansa de ne fi explicate cum se cuvine. Dacă extratereștrii sunt ok, iar suspansul în ce privește originea lor este menținut până spre final, dar apoi explicat cum se cuvine, întregul proces de călătorie în timp este descris lacunar pe ideea că merge, nu trebuie să știți și cum, toate convențiile călătoriei temporale fiind date la o parte. Probabil că ce m-a iritat cel mai mult a fost faza în care află spre final cum să ajungă la ținta lor, o să va dați seama foarte repede la care mă refer și poate ca și mine, o să oftați zgomotos și o sa dați ochii peste cap. Filmul are însă o ultimă jumătate de oră care lasă să se întrevadă că ar fi existat potențial de mai bine.

Un film zgomotos și indecis în ce direcție să încline, The Tomorrow War reprezintă un efort decent și doar atât.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.