Loading...

The Tourist (2010)

by Adrian Solomon, mai 10, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Thriller, Dragoste
Regie: Florian Henckel von Donnersmarck
Distribuție: Johnny Depp, Angelina Jolie, Paul Bettany, Timothy Dalton, Steven Berkoff, Rufus Sewell, Christian De Sica
Durată: 1 h. 43 min.
Rating IMDB: 6.0

Despre: Frank, un turist american și mare pasionat de romane cu spioni, este prins într-o astfel de poveste atunci când decide să o urmeze pe captivanta Elise.

Rant: The Tourist este o adaptare a unui film francez, și reușește să ne dovedească că bugetul extins și actorii de vârf nu sunt suficienți pentru a transpune succesul avut de original, rezultatul fiind unul destul de ușor de uitat. Nu înseamnă că filmul este neapărat rău, dacă îl consideri ca un thriller cu spioni și accepți convențiile aiuristice ale acestui gen, dar problema este că filmul insistă să fie și unul de dragoste, păcat că nimeni nu l-a anunțat și pe Johnny Depp care pare rigid în rolul său, făcând un joc actoricesc serios, lipsit de acel fler jucăuș care s-ar fi impus unei asemenea producții.

Și nici nu mă mir de acest lucru, având în vedere procesul creativ extrem de dificil al acestui film, cu o adevărată ușă turnantă prin care ieșeau regizorii și actorii, toți citând diferențe de opinie. Ba mai mult, odată ce Florian a revenit în fotoliul pe care deja îl părăsise, a descoperit cât de greu e să lucrezi cu vedetele, acesta abia având vreun cuvânt de spus. Și cu toate că Jolie participă pentru ocazia de a filma în Veneția, măcar ea pare că știe ce fel de film face, fiind dezarmant de seducătoare în timp ce probează toate toaletele de seară posibile.

The Tourist merge ca un film de relaxare, când vrei un thriller de spionaj ușor.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.