Loading...
The Town (2010)

The Town (2010)

by Adrian Solomon, septembrie 3, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Crime, Thriller
Regie: Ben Affleck
Distribuție: Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm, Jeremy Renner, Blake Lively, Titus Welliver, Pete Postlethwaite, Chris Cooper
Durată: 2 h. 05 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Doug MacRay (Ben Affleck) conduce o bandă de jefuitori de bănci, din care face parte și James (Jeremy Renner), un tip extrem de violent dar care este ca un frate pentru Doug. În timpul unui jaf, el ia ostatică o angajată a unei bănci, de care ajunge să se îndrăgostească. Pe cât relația devine mai serioasă, pe atât Doug, până acuma singuratec și fără atașamente reale, dorește mai mult să iasă din viața de criminal, cu toate că acest lucru le poate pune viața amândurora în pericol.

Rant: Al doilea film regizat de Ben Affleck după Gone Baby Gone, ne arată cât de mult s-a schimbat în bine fostul băiat teribil. Scăpat de grijile vieții publice și veșnicei hărțuieli din partea paparazzilor, acesta pare să își fi găsit chemarea de regizor, o pasiune căreia i s-a dedicat de atunci cu sârguință. Acțiunea din nou ne poartă în Bostonul mult îndrăgit de Ben, de data asta într-un cartier mai periculos al acestui oraș, numit Charlestown, despre care filmul ne anunță că produce cel mai mare număr de jefuitor de bănci din America. The Town este o adaptare a cărții Prince of Thieves scrisă de Chuck Hogan. El a venit cu ideea pentru carte după ce a văzut statisticile din care reieșeau că o singură suburbie produce un număr foarte mare de criminali. Cu toate astea, el a dorit să arată că nu toți rezidenții acelui cartier sunt criminali de profesie, de fapt lor fiindu-le și dedicată publicația.

Ben Affleck surprinde din nou cu maturitatea sa din postura de regizor, reușind să aducă un suflu aproape real evenimentelor (care oricum își au inspirația dintr-o serie de jafuri ce au avut loc în acea zonă). Povestea oglindește oarecum pe cea din The Heat, fapt ce implicit invită și la comparații între cele două, deseori produsul lui Mann fiind considerat cel superior. Dar asta nu știrbește cu nimic din calitatea aproape perfectă a acestei producții. Distribuția este extraordinară, Renner fiind și nominalizat pentru un Oscar la rol secundar. Affleck face un rol extrem de simpatetic la fel și Rebecca Hall, Hamm parcă scârțâie pe alocuri cu o interpretare prea rigidă iar Pete Postlethwaite se află aici la penultimul său rol din carieră. Scenele de acțiune sunt printre cele mai bune văzute în ultima perioadă, extrem de violente dar impecabil puse în scenă asemănate de foarte multă lume cu cele din The Heat.

Per total recomandarea mea este musai, în special celor care preferă un film bun cu și despre jafuri.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.