Loading...

Those Who Wish Me Dead (2021)

by Adrian Solomon, mai 21, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Thriller
Regie: Taylor Sheridan
Distribuție: Angelina Jolie, Finn Little, Nicholas Hoult, Aidan Gillen, Jake Weber, Medina Senghore, Jon Bernthal
Durată: 1 h. 40 min.
Rating IMDB: 6.0

Despre: În urma unui incendiu forestier teribil în care mai multe persoane și-au pierdut viața, luptătoarea cu focul forestier, Hannah Faber, este trimisă drept pedeapsă într-un turn de veghe dintr-o pădure din Montana. În același timp, un contabil descoperă o serie de neregularități care ar putea avea implicații la nivel înalt, dar se vede nevoit să fugă alături de fiul său, după ce află de moartea suspectă a șefului său. Destinele acestor persoane se vor întâlni în mijlocul unui nou incendiu forestier de amploare, având pe urmele lor nu doar natura potrivnică ci și agenți federali corupți care caută să îi amuțească pe veci.

Rant: Those Who Wish Me Dead marchează reîntoarcerea Angelinei Jolie pe marile (sau micile, în funcție de unde apucați să vizionați acest film) ecrane, într-un rol de acțiune. Pe cât mă bucură prezența ei în film precum și potențialul pe care îl aduce rolului, pe atât mi se pare de ratată ocazia de a îi dezvolta personajul, dar și relațiile cu cei din jur, în special cu micul Connor, relații care sunt tratate destul de superficial. Regizorul (Taylor Sheridan – scenaristul din spatele unor titluri precum Sicario sau Hell or High Water) înghesuie din păcate mult prea multe fire narative cărora abia le acordă suficient timp cât să lege o poveste coerentă. La final am rămas cu mai multe întrebări decât răspunsuri (pe cine ar fi călcat pe bombeu descoperirile contabilului, cine era bosul cu care cei doi agenți s-au întâlnit, de ce mi-am dat seama abia după ce m-am documentat despre film că cei doi erau frați, ce se întâmplă cu protagoniștii noștri după evenimentele din final, etc.) dar oarecum suficient de bine-dispus cât să nu mă simt incomodat prea tare de acestea. Per total un film decent, un film de acțiune făcut după croiul celor din anii 90, care nu are pretenții prea mari și care astfel reușește să nu dezamăgească prea tare.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.