Loading...

Top 25 seriale de binge pe Amazon Prime

by Adrian Solomon, mai 14, 2020

Te-ai plictisit de conținutul oferit de Netflix și ești la zi cu toate serialele HBO? Ce altceva mai este acolo în vastul internetului care să îmi ofere un mod de distracție legal și fără bătăi prea mari de cap, decât Amazon Prime, o platformă de streaming extrem de populară, care după HBO și Netflix a investit sume importante în producerea propriului conținut, atât seriale cât și filme, documentare sau producții animate. În cele ce urmează o să mă opresc strict asupra serialelor produse sau co-produse de Amazon, nu și asupra celor produse de alte companii și mai apoi achiziționate de aceștia (sorry Fleabag, Into the Badlands, Preacher, Vikings, Outlander și altele). Fără a stabili o ierarhie anume, iată 25 de seriale ce pot fi servite drept material de binge, și care populează această platformă.

1. Britannia (2018, 2 sezoane – 19 episoade)

În anul 43 A.D. romanii, conduși de generalul Aulus Plautius, încearcă din nou să cucerească insula britanică, după tentativa eșuată a lui Iulius Caesar. Dar acest ținut aproape mitologic pentru invadatori, are multe secrete și este populat de triburi de oameni feroce, conduse de 2 regine care se văd nevoite să își pună propriile animozități deoparte și să formeze o alianță pentru a combate invadatorii. Serialul arată fantastic și este co-produs de  Amazon în parteneriat cu Sky.

2. Bosch (2015, 6 sezoane – 60 episoade)

Harry Bosch, un detectiv din Los Angeles, este acuzat și judecat pentru uciderea unui suspect. Așteptând procesul, acesta dă peste un caz vechi care îl pune pe urmele unui ucigaș în serie. Serialul este unul tipic procedural, dar a fost deosebit de bine primit de public, probabil și pentru prestația excepțională a lui Titus Welliver.

3. Carnival Row (2019, 1 sezon – 9 episoade)

Trecem la un alt gen de film, de data asta cel fantasy. Carnival Row nu doar că arată foarte bine și are o distribuție cu nume sonore, dar și oferă o intrigă captivantă, spunând povestea unui detectiv care investighează o serie de crime într-un oraș suprapopulat cu creaturi fantastice, dar și încărcat cu prejudicii rasiale. Însă pe urmele lui se află fosta sa iubită, o supraviețuitoare a unui genocid cumplit.

4. Comrade Detective (2017, 1 sezon – 6 episoade)

Premisa acestui serial este una interesantă: partidul comunist român a creat un show TV croit pe tiparele și plin de clișeele serialelor americane ale anilor 80, în care o pereche de detectivi investigau o serie de crime și dădeau peste un complot pus la cale de dușmanul principal – capitalismul, care punea în pericol viitorul țării. Serialul a fost considerat pierdut și apoi regăsit, remasterizat și dublat de Channing Tatum and Joseph Gordon-Levitt. Este cu siguranță un produs bizar, o curiozitate care fie te va amuza teribil, fie te va enerva!

5. Forever (2018, 1 sezon – 8 episoade)

Foștii colegi din showul Saturday Night Live, Fred Armisen și Maya Rudolph interpretează în Forever un cuplu care duce un trai idilic într-un mic orășel american. Dar sugestia unei vacanțe de schi va invita haosul în această armonie, motiv pentru a reflecta asupra confortului iluzoriu oferit de rutina zilnică.

6. Good Omens (2019, 1 sezon – 6 episoade)

Good Omens a fost și rămâne una dintre cărțile mele preferate, scrisă de regretatul Sir Terry Pratchett în colaborare cu prolificul Neil Gaiman. Producția de față este o colaborare Amazon cu BBC, și adaptează destul de bine materialul sursă care prezintă povestea unui înger și a unui demon, care sătui de eternul război dintre bine și rău, încearcă să oprească apariția Anticristului și inevitabil, a Apocalipsei, alături de alte personaje pestrițe.

7. Hanna (2019, 1 sezon – 8 episoade)

Apărut inițial ca un film de lung metraj de acțiune, cu Saoirse Ronan și cu Eric Banna în rolurile titulare, Hanna, serialul, reia povestea fetiței crescute și antrenate cu strictețe de un fost agent CIA. Aceasta se vede nevoită să fugă pentru viața ei din fața unor agenți corupți, dar și să facă primii pași spre găsirea unei identități proprii.

8. Homecoming (2018, 1 sezon – 10 episoade)

Homecoming este o dramă cu accente de thriller psihologic, despre o asistentă socială (Julia Roberts) care obișnuia să lucreze într-un centru de ajutorare a soldaților reveniți de pe front. După câțiva ani de la ce a demisionat și s-a mutat alături de mama ei, aceasta este interogată de către ministerul apărării în legătură cu activitatea depusă în acel centru, fapt care o face să își dea seama că lucrurile erau în întregime diferite de cum își aducea ea aminte.

9. Hunters (2020, 1 sezon – 10 episoade)

O rară prezență a lui Al Pacino într-un serial de televiziune. semn al evoluției acestui mediu, Hunters spune povestea unui grup de oameni care împărtășesc un scop comun, și anume dorința lor de a demasca și pedepsi toți naziștii infiltrați în Statele Unite după ce s-a terminat cel de-al doilea război mondial. Printre membrii distribuției o să reîntâlnim o grămadă de fețe cunoscute din alte seriale.

10. Jack Ryan (2018, 2 sezoane – 16 episoade)

O nouă tentativă de adaptare de binecunoscutului personaj inventat de prolificul autor de romane de spionaj, Tom Clancy, Jack Ryan se află la al cincilea actor care intră în pielea personajului, John Krasinki fiind succesorul unor nume celebre precum Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck sau Chris Pine. Acest serial se învârte în jurul personajului titular, Jack Ryan, un agent analist CIA, mutat de la munca de birou în linia de foc după ce acesta descoperă o serie de mișcări bancare care indică intențiile teroriste ale unui potențial extremist islamic, cunoscut doar ca Suleiman. Este un serial intens cu o intrigă ce te va ține lipit de ecran.

11. Jean Claude Van Johnson (2017, 1 sezon – 6 episoade)

Un serial ce se dorește a fi o parodie la adresa binecunoscutului actor belgian, poate nu la gradul reușit de JCVD dar undeva aproape. În acest serial, Jean Claude se interpretează pe sine însuși, un star de filme de acțiune ieșit la pensie, rechemat însă în linia datoriei de adevărata sa slujbă, agent special sub acoperire. Este o comedie nevinovată, care îi va încânta în special pe fanii starului.

12. Lore (2017, 2 sezoane – 12 episoade)

O antologie de povești de groază, Lore dorește a oferi informații noi și surprinzătoare despre miturile și monștrii clasici pe care credeam că îi știm așa de bine.

13. Mozart in the Jungle (2014, 4 sezoane – 40 episoade)

Un serial interesant bazat pe cartea de memorii a unei oboiste a Filarmonicii din New York, și relația avută de aceasta cu genialul și flamboaiantul dirijor Rodrigo.

14. Patriot (2017, 2 sezoane – 18 episoade)

O poveste de spionaj intensă dar și amuzantă, despre un individ care primește misiunea de a împiedica Iranul să dețină arme nucleare, iar pentru a-și duce sarcina la capăt, el trebuie să își asume o identitate ne-oficială la o firmă modestă din Milwaukee.

15. Sneaky Pete (2017, 3 sezoane – 30 episoade)

Probabil unul dintre cele mai bune seriale oferite de Amazon, Sneaky Pete vede reunirea creatorului faimosului serial House, cu doi actori de calibru Giovani Ribisi și Bryan Cranston. Marius, un deținut proaspăt eliberat, își asumă identitatea unui coleg de pușcărie și merge la familia acestuia, pentru a scăpa de fantomele propriului trecut, care au venit pentru a-și colecta datoriile.

16. The Boys (2019, 1 sezon – 8 episoade)

Probabil una dintre cele mai bune adaptări a unei serii de comics, The Boys nu se dă la o parte de la absolut nimic din a te șoca și din a întinde limitele a ce se poate arăta și ce nu, pe micile ecrane. Este un soi de The Watchmen mult mai sângeros și mult mai dinamic, care ridică problema: „cine îi poate pune la respect pe eroii care ar trebui să ne protejeze, dar care își folosesc puterile pentru a-și servi propriile interese”. O poveste despre responsabilitatea puterii, care oricând poate fi aplicată lumii reale și personajelor care ne conduc.

17. The Expanse (2015, 4 sezoane – 46 episoade)

Un serial S.F. de o calitate aparte, început inițial de SyFy dar preluat mai apoi de Amazon, The Expanse ne prezintă un viitor în care umanitatea a colonizat și populat restul planetelor din sistemul solar, Marte devenind o adevărată putere militară. Dar un conflict stă să izbucnească între Marte și Pământ, iar un detectiv și asociații acestuia sunt singurii care au puterea să îl oprească înainte ca acesta să cuprindă întreaga galaxie.

18. The Grand Tour (2016, 4 sezoane – 40 episoade)

După ce întreaga echipă a faimoasei emisiuni produse de BBC, Top Gear, a optat să părăsească acel canal, Amazon i-a contractat repede și împreună au demarat The Grand Tour. Această emisiune urmează același format popularizat de Top Gear, cu prezentatorii Clarkson, Hammond, May și Wilman călătorind prin diferite locații, testând mașini dar și explorând particularitățile culturale a fiecărei țări vizitate.

19. The Man in the High Castle (2015, 4 sezoane – 40 episoade)

Fac ce fac și iar ajung la o ecranizare a unui roman scris de Philip K. Dick. De data asta vine rândul lui Man in the High Castle, un scenariu what-if, care propune o realitate istorică alternativă, în care aliații au pierdut cel de-al doilea război mondial, iar America fost împărțită între germani și japonezi. Este o premisă interesantă, explorată recent și în alte producții sau jocuri video.

20. The Marvelous Mrs. Maisel (2017, 3 sezoane – 26 episoade)

O comedie de data asta, despre o casnică din anii ’50, care aparent duce o viață perfectă dar care, după o seară haotică în care viața îi este întoarsă pe dos, își descoperă un talent nebănuit, și anume că este foarte bună în a face stand-up comedy. De aici pornește aventura ei în a învinge prejudecățile vremii și de a deveni un nume de legendă în industria divertismentului.

21. The Tick (2017, 2 sezoane – 22 episoade)

Pentru cei care am crescut în anii 90 cu serialele de pe Fox Kids, The Tick ar trebui să fie un nume extrem de familiar ba chiar ajunsese undeva la statutul de pulp cult a acelei perioade. Pentru cine nu știe, The Tick este un super-erou amnezic extrem de rezistent, care împreună cu contabilul Arthur se luptă împotriva celor ce vor răul orașului în care locuiesc. Un serial spumos, amuzant, ancorat magistral de prestația dead-pan a lui Peter Serafinowicz, The Tick este o parodie de succes a filmelor cu super-eroi.

22. Transparent (2014, 5 sezoane – 41 episoade)

Jeffrey Tambor face în Transparent un rol definitoriu al îndelungatei sale cariere de actor de comedie, interpretând-o pe Maura Pfefferman, un transgender care se vede nevoit să își împărtășească secretul cu familia sa disfuncțională. Serialul a fost foarte bine primit, câștigând premii importante la capitolul comedie, de-a lungul timpului.

23. Undone (2019, 1 sezon – 8 episoade)

 Un serial de animație total aparte, Undone aduce imediat aminte de celebrul A Scanner Darkly, datorită tehnicii Rotorscope folosite. Creat de cei care au făcut și Bojack Horseman, Undone este un amalgam de comedie / dramă / mister / thriller psihologic, în care tânăra Alma (Rosa Salazar) supraviețuiește unui accident de mașină, doar pentru a se trezi în posesia unor abilități care îi permit manipularea timpului, iar ea decide să le folosească pentru a afla adevărul despre moartea tatălui ei (Bob Odenkirk).

24. Upload (2020, 1 sezon – 10 episoade)

Upload este o satiră S.F. recent apărute în grila de programe originale produse de Amazon, fiind un serial cu un oarecare pedigree, având suportul unui scenarist care a colaborat la unele dintre cele mai bune seriale de comedie din ultima vreme, The Office și Parks and Rec. Seria de față ne arată că în anul 2033, oamenii pe cale să moară își pot uploada conștiința într-un program special, care le va permite continuarea existenței. În urma decesului unui tânăr computer designer, acesta se trezește uploadat de prietena sa într-un program sofisticat și foarte scump numit Lake View. Încercând să se obișnuiască cu noua sa viață, tânărul Nathan începe să formeze o legătură cu Nora, reprezentata servicii clienți care se ocupă de el. Este un serial fresh, amuzant, care deja a fost confirmat pentru un sezon secund.

25. ZeroZeroZero (2020, 1 sezon – 8 episoade)

O mini-serie italiană co-produsă de Sky Atlantic, Canal+ și Amazon, care detaliază desfășurarea traficul de droguri între continente și toate părțile implicate în realizarea acestuia. În centru se află un transport de cocaină uriaș, care pornește din Mexic cu destinația Italia, fiind transportat de o mare rețea internațională care funcționează sub frontul unei firme de transport mărfuri americane.

Acestea sunt doar câteva din titlurile disponibile pe această rețea (unele fiind disponibile și pe HBO sau Netflix), față de care sper că v-am stârnit interesul. Vizionare plăcută!!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.