Loading...
Training Day (2001)

Training Day (2001)

by Adrian Solomon, decembrie 28, 2019

Recomandare – esențial!

Gen: Crime thriller, Dramă
Regie: Antoine Fuqua
Distribuție: Denzel Washington, Ethan Hawke, Scott Glenn, Cliff Curtis, Dr. Dre, Snoop Dogg
Durată: 2 h. 02 min.
Rating IMDB: 7.7

Despre: Filmul urmărește 12 ore din ziua a doi ofițeri de poliție, începătorul Jake și coruptul Alonzo, în timp ce aceștia patrulează străzile înțesate de crimă ale Los Angeles-ului.

Rant: Capodopera lui Antoine Fuqua care i-a adus lui Denzel al doilea premiu Oscar (primul pentru rol principal), Training Day este un film brutal, care nu se dă la o parte în a arăta adevăruri crude despre corupția forțelor de ordine dar și mizeria umană ce populează străzile cartierelor rău famate din L.A. Pentru a face asta, atât regizorul cât și actorii au studiat cazuri reale, s-au antrenat cu polițiști adevărați și au filmat în locații reale, fiind singurul film care a primit permisiunea găștilor din L.A. pentru a-i surprinde în cadre.

Totul se desfășoară pe parcursul a 12 ore iar povestea începe odată cu ofițerul Jake Hoyt îi este desemnat spre evaluare ofițerului Alonzo Harris, despre care se știa că ar fi corupt. Acesta îl navighează pe tânărul Jake prin hățișurile junglei de beton a Los Angeles-ului, un oraș sufocat de găști criminale. Alonzo dezvăluie treptat cât de adânc a pătruns corupția în sistemul legal, în timp ce Jake se chinuie să înțeleagă și să accepte amploarea acestor lucruri.

Mai presus de toate, filmul e dinamizat de prestația actoricească impecabilă a lui Denzel Washington, aflat în vârf de formă. În rol de Alonzo el este suav și șarmant, având mereu alese cele mai potrivite vorbe pentru oricine, dar reprezentând în același timp un pericol iminent. Filmul este un clasic modern și o vizionare esențială pentru orice cinefil!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.