Loading...
Castlevania (2017- )

Castlevania (2017-2021)

by Adrian Solomon, iulie 23, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Animație, Acțiune, Supranatural, Horror
Distribuție: Richard Armitage, James Callis, Graham McTavish, Alejandra Reynoso, Tony Amendola, Matt Frewer, Emily Swallow
Nr. sezoane: 4
Nr. Episoade: 32
Durată episod: 23 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.3

Despre: După ce nevasta lui a fost arsă pe rug, contele vampir Vlad Dracula Țepeș promite să se răzbune pe oamenii din Valahia. În curând țara este invadată de o armată de demoni, forțând populația să trăiască în mizerie și teroare. Un călător pe nume Travis Belmont, ajutat de magiciana Sypha Belnades și de Alucard, fiul dhampir a lui Dracula, vor forma o echipă pentru a restaura lucrurile și pentru a salva populația valahă.

Rant: La ora actuală, Castlevania este cea mai bună adaptare în film sau serial a unui joc video, adaptări care deseori sunt sortite eșecului și ridicolului. Jocul este unul extrem de popular în toată lumea, generând mai bine de 20 de titluri care se întind pe mai toate consolele posibile. Având o asemenea bogăție de material de unde să aleagă, studioul Powerhouse Animation alături de veneratul scriitor Warren Ellis, s-au oprit asupra adaptării părții a treia, din 89 Castlevania III: Dracula’s Curse adăugând în sezoanele următoare elemente și personaje din Castlevania: Curse of Darkness și din Castlevania: Symphony of the Night. Ceea ce inițial a pornit ca un film, a ajuns un serial cu 4 sezoane, plin ochi de personaje colorate și scene delicioase de acțiune.

Și da, pentru noi românii, prima reacție va fi de amuzament la auzirea numelor de orașe pronunțate în cel mai pocit mod posibil, sau la apariția în primele secvențe a lui Lisa din Lupu. Dar trecând peste aceste chestii, vom descoperi o poveste adâncă, personaje care se luptă cu proprii demoni, Trevor și Alucard luptându-se cu propria moștenire, până și Dracula fiind justificat în răzbunarea sa sângeroasă. Și când te gândești că unde mai poate merge serialul după primele două sezoane, vor apărea noi și noi fire narative care ne vor susține interesul pe parcursul a 32 de episoade. Plus că fiecare sezon are un episod în care va fi acțiune de la început până la sfârșit, una deosebit de fluidă și bine coregrafiată, care face uz de abilitățile fiecărui personaj în parte.

Este cel mai lejer musai în materie de animație ce poate fi găsită pe Netflix, promovată ca anime original Netflix, dar știm foarte bine că numele de anime se atribuie aproape exclusiv producțiilor ce provin din Japonia și în ultima vreme, China și Coreea de Sud. Cu toate astea, stilul seamănă izbitor cu cel folosit în Ninja Scroll sau Vampire Hunter D: Bloodlust, animeuri care au servit ca sursă de inspirație.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.