Loading...

Invincible (2021- )

by Adrian Solomon, martie 30, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Animație, Super-eroi
Distibuție: Steven Yeun, Sandra Oh, J. K. Simmons, Zachary Quinto, Gillian Jacobs, Jason Mantzoukas, Walton Goggins, Seth Rogen, Zazie Beetz, Clancy Brown, Kevin Michael Richardson, Mark Hamill, Mae Whitman, Mahershala Ali, Michael Dorn, Ezra Miller, Jon Hamm, Djimon Hounsou, Justin Roiland
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: 45 min.
Statut: serial în derulare
Rating IMDB: 8.7

Despre: Mark Grayson poate că este la suprafață un adolescent ca oricare altul, merge la școală, și-o mai ia de la bully-ul local și are timp să mai și impresioneze fetele sărindu-le în ajutor. Dar odată ajuns acasă, el devine Mark Grayson, fiul lui Omni-Man, cel mai puternic super-erou de pe Pământ, un adolescent care așteaptă cu nerăbdare manifestarea propriilor super-puteri lucru ce se petrece odată cu împlinirea a 17 ani, el intrând sub tutela părintelui său și adoptând identitatea de Invincible, însă viața de erou nu este deloc așa de ușoară pe cât și-o imagina, mai ales când ai de a face cu constante incursiuni extraterestre, apariția unui atacator misterios capabil să pună cu botul pe labe și pe cei mai puternici eroi de pe planetă și multe altele.

Rant: Invincible este una dintre cele mai bune serii de benzi desenate create de Robert Kirkman, responsabil și pentru seria The Walking Dead, ambele aflându-se sub umbrela companiei Image Comics, un fel de a verișorul mai sărac și mai puțin cunoscut al giganților Marvel și DC. Zic acest lucru pentru că și Amazon s-a distins prin importarea acestor ip-uri mai puțin cunoscute, dar și prin deplina libertate acordată producătorilor acestor seriale, lucru dovedit din plin de The Boys.

Personal am citit pe nerăsuflate cele 144 capitole din saga lui Mark Grayson, una care nu se adresează defel celor mici, așa cum ați putea crede zărind primele cadre curate și colorate ale acestui serial. Dovadă în acest sens stă finalul neașteptat al primului episod, care îți va lua toate așteptările, le va face mototol și le va arunca pe geam, într-o sfidare completă a normelor bine-cunoscute.

Invincible este povestea lui Mark Grayson, un adolescent aparent normal care se moștenește super-puteri din partea tatălui său, super-eroul Omni-Man, cel mai puternic om de pe Pământ. Manifestarea puterilor lui Mark declanșează însă o serie de evenimente neprevăzute, care vor interacționa direct cu viața sa de familie și socială, dar și cu destinul celor din jurul său. Serialul face o treabă excelentă în a ne prezenta protagoniștii, motivațiile lor și dramele prin care pot trece și cele mai puternice persoane. Cât despre ce exact se petrece în serial, nu aș prea dori să vă spun, pentru a vă lăsa plăcerea de a îl explora singuri.

Pot în schimb vorbi despre distribuția fabuloasă în care îl regăsim pe proaspătul nominalizat la Oscar, Steven Yuen, acompaniat de un veritabil cine-i cine de la Hollywood. Conform unui interviu, J. K. Simmons declara cât de mult a contat faptul că înregistrările vocilor s-au făcut cu mult înaintea completării animației, în vremuri pre-pandemice, acestea fiind făcute prin prezența fizică a actorilor în studiourile de înregistrare, lucru care se și simte în produsul final prin coerența și flowul dialogurilor (spre deosebire, DOTA – un serial recent lansat pe Netflix, suferă ocazional de o monotonie a dialogului, replicile simțindu-se mai mult citite decât interpretate). Animația 2D folosită pentru aducerea la viață a acestor personaje, conferă seriei un iz clasic, cu care fanii vechi se vor simți ca acasă (deseori animațiile 3D fiind asociate mai degrabă cu filme pentru cei mici).

Au apărut până în momentul publicării acestui articol doar 3 episoade din cele 8 planificate, și pot să mă declar extrem de satisfăcut să văd că Robert Kirkman, autorul benzilor desenate, se ocupă de o transpunere cât mai fidelă a materialului sursă. Să fiți pregătiți pentru niște bătălii de proporții epice, mult character-development și la continue răsturnări de situație care vă vor ține mereu în gardă așteptările. Zilele de vineri oricum erau destul de aglomerate în ceea ce privește apariția săptămânală a mai multor seriale interesante, cu toate astea includerea acestui serial printre celelalte devine musai pentru orice fan al genului.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.