Loading...
Upgrade (2018)

Upgrade (2018)

by Adrian Solomon, ianuarie 30, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, S.F.
Regie: Leigh Whannell
Distribuție:
Logan Marshall-Green, Betty Gabriel, Harrison Gilbertson
Durată: 1 h. 40 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Grey Trace, un mecanic auto priceput, rămâne paralizat după ce, în timpul unei tâlhării, el este împușcat și nevasta sa îi este omorâtă. Dar un tânăr geniu îi oferă șansa unei operații secrete, implantarea unui chip special, care îi va oferi o a doua șansă la viață…sau răzbunare.

Rant: Apărând în același an cu Venom, este foarte greu să nu compari cele două pelicule, mai ales când în foarte multe scene, Logan Marshall-Green seamănă aproape leit cu Tom Hardy și povestea este oarecum similară. Și totuși Upgrade are farmecul său aparte, grație în primul rând lui Logan, care interpretează perfect partitura de om posedat de o entitate externă, în cazul de față o Inteligență Artificială numită STEM. Felul robotic în care se mișcă, mai ales când nu este responsabil de acțiunile corpului său și fața sa mereu surprinsă de ce este în stare să facă acest AI folosindu-i propriul corp, reprezintă miezul filmului și principalul punct de atracție.

Să zic că m-am distrat copios vizionând acest film, ar fi puțin spus. Upgrade este o infuzie a tot ce înseamnă action S.F. de prin anii anii 80, 90, o combinație ciudată de Venom,  Death Wish și Six Million Man. Cu toate astea, filmul este și o satiră pe alocuri greu de digerat datorită apropierii sale de realitate, o critică adusă societății și dependenței de tehnologie din ce în ce mai accentuate.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.