Loading...

Deliver Us from Evil (aka. Daman akeseo guhasoseo) (2020)

by Adrian Solomon, august 24, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Crime, Thriller, Acțiune
Regie: Hong Won-Chan
Distribuție: Hwang Jung-min, Lee Jung-jae , Park Jung-min, Choi Hee-seo
Durată: 1 h. 48 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: Un asasin care activează în Japonia, primește un mesaj din partea fostei sale iubite cum că fiica lor a fost răpită. Acesta pornește spre Thailanda dar pe urmele sale se află Ray, un psihopat ultra-violent și frate de sânge al celei mai recente victime ale asasinului.

Rant: Deliver Us from Evil este un thriller de acțiune excelent executat, care promite să te țină conectat la acțiunea furibundă ce se desfășoară pe ecran. Regizat de Hong Won-Chan, care a servit în postura de scenarist pentru alte două thrillere sud-coreene extrem de bine primite de public, The Chaser și The Yellow Sea. Nu e de mirare că recepția acestui film (printre primele lansate post-COVID) a fost bună și filmul s-a bucurat de un succes răsunător la box-office.

Veteranul Hwang Jung-min, unul dintre cei mai căutați și mai bine plătiți actori sud-coreeni, se reîntâlnește cu Lee Jung-jae după pelicula New World (numit de critici cel mai bun film cu și despre mafia din Coreea de Sud). Cei doi au o relație antagonistă, primul interpretându-l pe In-man, un asasin rece, calculat, sictirit și scârbit de lumea în care trăiește, care află cu stupoare că are o fată alături de fosta lui parteneră, pe care din varii motive, a trebuit să o împingă departe de el, și că fata tocmai ce a fost răpită. Acesta este ezitant în a se implica la început, dar când află că fata mamei a fost găsită moartă, el va merge în Thailanda, având pe urmele sale pe violentul Ray (Lee cu un rol care oricând l-ar putea propulsa pe orbita Holywoodului), fratele de sânge al ultimei sale victime, un șef Yakuza.

Filmul nu aduce mari inovații genului, ba chiar aș putea spune că străbate poteca bătătorită de n-șpe mii de alte producții similare: un asasin care tocmai execută ultima sa misiune, este tras înapoi în lumea din care încearcă să scape grație morții unei persoane importante pentru el, dar jocul actoricesc al celor doi protagoniști și intensitatea scenelor de acțiune, fac ca acesta să strălucească. Filmările s-au făcut în trei țări, Coreea de Sud, Japonia și Thailanda, fiecare din aceasta primind un anumit filtru pentru a evidenția starea și trăirile protagonistului: Japonia un filtru rece, întunecat, Coreea de Sud un filtru fad colorat pentru că acolo se întâmplă partea de aducere aminte a evenimentelor care l-au pus pe protagonist pe făgașul său și în cele din urmă un filtru galben obositor aplicat Thailandei, pentru a sublinia atmosfera apăsătoare, claustrofobă și extrem de fierbinte pe care In-man o experimentează în această țară.

Așadar, Deliver Us from Evil, în ciuda familiarității subiectului său, este un film intens, cu personaje ce dau la fix și cu o acțiune captivantă, film pe care l-aș plasa în partea de sus a decentului.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.