Loading...
Vacation (2015)

Vacation (2015)

by Adrian Solomon, martie 24, 2018

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Comedie
Regie: Jonathan Goldstein, John Francis Daley
Distribuție:
Ed Helms, Christina Applegate, Leslie Mann, Beverly D’Angelo, Ron Livingston, Skyler Gisondo, Steele Stebbins, Chris Hemsworth, Chevy Chase
Durată: 1 h. 39 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: Având amintiri dragi de pe vremea când tatăl său îi ducea la Walley World, Rusty Griswold (Ed Helms) își surprinde propria familie cu o excursie d-a lungul Americii, cu toate că foarte curând, distracția se va transforma în coșmar.

Rant: Filmul e o comedie „road trip” care continuă seria filmelor „National Lampoon…Vacation”. În această serie aflăm despre vacanţele şi păţaniile familiei Griswold. De data asta, avem povestea lui Rusty şi a familiei acestuia. El doreşte să îi ducă la faimosul parc de distracţii Wally World, unde fusese dus şi el când era mic. Pelicula se doreşte probabil şi o revigorare, un nou început al seriei ba chiar îşi permite să facă un mic apropo, zicând la un moment dat: „Asta va fi o vacanţă nouă. Cine îşi mai aminteşte de vacanţa veche?”. Sunt prezenţi Chevy Chase şi Beverly D’Angelo, protagoniştii originali ai seriei, poate pentru a lega filmele între ele.

Aşadar Rusty, băiatul din primul film a crescut, are familia lui, dar a devenit un fel de cârpă numa bună de luat la mişto de toată lumea. Dacă tatăl său (Chevy Chase) avea urme de naivitate dar dădea dovadă şi de alte trăsături mai puţin lăudabile pentru un cap de familie, cum ar fi slăbiciunea pentru femei şi temperamentul, ocazional, vulcanic (să nu uităm discursul din ploaie plin de „fucking” care m-a făcut să realizez cât de mult s-au schimbat ratingurile în industria filmului din ’83 pana acuma) Rusty este naiv peste măsură. E chiar trist în anumite momente şi anume explicaţia cu rimjobul cam spune tot despre felul senin în care priveşte el viaţa.
Nici nu se merită să rezum povestea că e mai mult un montaj de gaguri şi de „celebrity cameos” (apariţii scurte ale celebrităţilor) care se perindă pe ecran. Dar, poate una din cele mai amuzante părţi ale filmului o reprezintă „Tartanul” albanez, maşina pe care Rusty o închiriază. Are personalitatea ei aparte şi uneori parcă ar avea şi o minte proprie, exprimându-se prin GPS-ul setat în coreeană şi urlând non stop la pasageri.
Prin film pe lângă Ed Helms (rolul său aduce aminte de dentistul din Hangover) căruia i se potrivesc de minune aceste roluri de naiv, şi Christina Applegate (Kelly din „Familia Bundy” pe care maturitatea o găseşte jucând acelaşi rol de blondă eternă) îşi mai fac apariţia Chris Hemsworth – tipul este perfect pentru comedii, Charlie Day şi mulţi alţii.
Dacă treceţi peste multitudinea de poante puerile şi gaguri semi-cretine, veţi găsi o comedie decentă, numa bună pentru o duminică lenevită în pat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.