Loading...

Space Sweepers (aka. Seungriho) (2021)

by Adrian Solomon, februarie 5, 2021

Recomandare – decent!

Gen: S.F., Aventură
Regie: Jo Sung-hee
Distribuție: Song Joong-ki, Kim Tae-ri, Jin Seon-kyu, Yoo Hae-jin
Durată: 2 h. 16 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: În 2092, Pământul a devenit aproape nelocuibil iar omenirea a fost forțată să își îndrepte privirea spre spațiu, creând diverse colonii spațiale, în funcție de bugetul fiecăruia. Pentru a face un ban cinstit, unii oameni s-au apucat de riscanta meserie de gunoier spațial, oameni care gonesc în căutarea navelor stricate sau a sateliților deteriorați. Echipajul navei Victory este unul dintre cele mai nemiloase, dar când aceștia dau peste o copilă deghizată în robot și căutată de mai toată lumea, prioritățile lor se vor schimba, aceștia trezindu-se atrași într-o luptă care va determina însăși soarta Pământului.

Rant: Space Sweepers reprezintă unul dintre cele mai ambițioase proiecte produse de cinematografia sud-coreeană din memoria recentă, și prima lor tentativă de space-opera. Și aș îndrăzni să zic că în mare parte le-a reușit, produsul final fiind destul de aspectuos. Am fost impresionat de multitudinea de limbi vorbite, putând fi întâlnite nu doar coreeana sau engleza dar și germana, spaniola, franceza, rusa, araba sau chineza, dând astfel o impresie de mega-producție internațională. Filmul a fost însă și una din multele victime ale pandemiei SARS-Covid19, acesta fiind programat pentru lansare în cinematografe încă din vara anului trecut, însă apucând să vadă lumina zilei abia în februarie 2021.

Povestea filmului are un aer de familiaritate pentru fanii lui Luc Besson, dar sunt aduse suficiente alterații încât să fie ceva fresh și interesant. Personajele se descoperă gradual, cu toate că poate doar robotul echipajului este cu adevărat original. Richard Armitage este cea mai ușor de recunoscut prezență, acesta interpretând personajul negativ, Sullivan, dar fanii filmelor coreene îi vor recunoaște probabil pe Kim Tae-ri (The Handmaiden), Jin Seon-kyu (Extreme Job), iar interpretul din spatele robotului Bubs este Yoo Hae-jin, unul dintre cei mai des utilizați actori secundari din Coreea de Sud.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.