Loading...

The Punisher (2017-2019)

by Adrian Solomon, martie 23, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Dramă, Crime, Spionaj
Distribuție: Jon Bernthal, Ebon Moss-Bachrach, Ben Barnes, Amber Rose Revah, Daniel Webber, Paul Schulze, Jason R. Moore, Michael Nathanson, Jaime Ray Newman, Deborah Ann Woll, Josh Stewart, Floriana Lima, Giorgia Whigham
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 26
Durată episod: ~55 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.5

Despre: După ce s-a răzbunat pe oamenii considerați responsabili pentru moartea familiei sale Frank Castle își înscenează moartea și încearcă să își ducă traiul sub numele de Pete Castiglioni, lucrând ca muncitor pe un șantier. Din păcate el este atras din nou în viața de justițiar când un hacker pe nume Micro, la rândul său fugitiv de lege, încearcă să îl recruteze pentru ca împreună să deconspire o conspirație la nivel înalt. Pe urmele lor se află agentul Dinah Madani, care la rându-i are o vendetă personală împotriva lui Castle dar și diverși mercenari angajați de agenții corupți din CIA.

De ce să mă uit? The Punisher este un serial destul de bunicel, totuși cam dezamăgitor având în vedere standardele ridicate cu care Netflix ne-a obișnuit de la serialele sale. Povestea lui Frank Castle, aka The Punisher, este extinsă acum iar personajul este mai șlefuit, cu toate că personal consider că acesta a fost mult mai bine reprezentat în acțiunile sale intreprinse în sezonul 2 din Daredevil decât în propriul său serial. Ce îmi place în schimb este felul în care sunt abordate aceste personaje, încercând să le facă să pară reale, simpatetice. Dacă în Jessica Jones se vorbește mult despre victimele abuzului sexual dar și a manipulării emoționale iar în Luke Cage se vorbește intens de problemele rasiale încă existente în viața contemporană, aici discuția se poartă în special pe tema soldaților reveniți din războaie și încercările lor disperate de a se reintegra în societate. Fie că suferă de PTSD sau că sunt efectiv refuzați de societate, aceștia suferă, fiecare în felul lor. Unii precum Curtis, încearcă să îi ajute pe ceilalți prin consiliere, alții precum Lewis găsesc război în orice doar pentru a putea dormi liniștiți noaptea. De fapt călătoria lui Lewis, antagonistul secundar la seriei, reflectă în oglindă călătoria lui Frank Castle.

Jon Bernthal este în continuare cea mai inspirată alegere de a-l juca pe Castle, iar în serial apar suficiente personaje secundare din seriile anterioare cât să continue idea de univers comun. Per total serialul este interesant și nu necesită neapărat să fi văzut în prealabil toate celelalte seriale (cu toate că ajută).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.