Loading...

Wanted (2008)

by Adrian Solomon, mai 11, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Thriller
Regie: Timur Bekmambetov
Distribuție: James McAvoy, Morgan Freeman, Angelina Jolie, Terence Stamp, Thomas Kretschmann, Common, Chris Pratt
Durată: 1 h. 50 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Wesley Gibson își urăște slujba, anturajul și viața în general, dar totul se schimbă atunci când află că tatăl său demult dispărut este de fapt unul dintre cei mai buni asasini din lume și că el moștenește talentele sale supra-omenești.

Rant: Adus la lumina zilei de regizorul rus Timur Bekmambetov, un mare pasionat al filmelor de acțiune, care tocmai crease o duologie rusească interesantă Night Watch / Day Watch, Wanted a pornit ca o adaptare de benzi desenate și create de Mark Millar, și a ajuns să definească o întreagă generație a anilor 2000, cu mult prea mult stil și prea puțină substanță. Protagonistul face parte dintr-un tipar relativ nou pentru acele timpuri, al filmelor de acțiune, care se îndepărtaseră de indivizi masivi cu mușchi de granit și se reorientaseră spre indivizi mai sfrijiți, cu probleme existențiale de găsire a sinelui. Wesley al nostru, așa cum este interpretat de un James McAvoy, încă relativ necunoscut publicului larg în ciuda premiilor pe care le încasa pe bandă rulantă pentru filmele britanice în care apărea. Întruchipează perfect figura blazată a milenialului de rând, care își urăște serviciul, colegii, prietena care îl înșală și în general lumea întreagă. Într-o bună seară, el este acostat de Angelina Jolie într-un magazin, și după multe pac-pac-uri și urmăriri de mașini incredibile (CGI-ul ocupă aproape toate scenele filmate cu câteva excepții) și astfel târât într-o lume fantastică, în care oamenii sar prin ferestre de la înălțimi amețitoare, curbează gloanțele trase, execută o victimă de pe acoperișul unui tren aflat în plină viteză, se antrenează primind bătaie după bătaie și obțin ordine secrete de asasinare din partea unui război de țesut. Totul este parcă lipsit de logică și prea puțin explicat, așa că nu ai ce face decât să accepți drept veridic tot ce este prezentat și la intrare, neapărat, să îți pui creierul în cuier – dă-i o pauză sărăcuțului, nu o să ai nevoie de el în cele două ore ce urmează. Și să nu uit, Netflix a ținut să mă notifice că filmul va dispărea din librărie pe data de 15 mai așa că mai aveți câteva zile la dispoziție pentru a-l viziona, asta până când va reintra în circulație, în vreo jumate de an sau așa ceva.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.