Loading...

No Tears for the Dead (aka. U-neun nam-ja) (2014)

by Adrian Solomon, ianuarie 2, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Thriller acțiune
Regie: Lee Jeong-beom
Distribuție: Jang Dong-gun, Kim Min-hee, Brian Tee, Kim Hee-won, Jun-seong Kim
Durată: 1 h. 56 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: În timpul ultimei sale misiuni, un asasin ucide din greșeală fetița mică a țintei sale. Cuprins de remușcări, el refuză ordinul de a o ucide și pe mama fetei, luând decizia să o protejeze împotriva lumii care o vrea moartă.

Rant: Faptul că m-am apucat de vizionat în mod serios filme coreene cam abia de 5 ani, mă ajută enorm să mai descopăr în desele scormoniri după ceva interesant, câte un diamant de care habar nu aveam, precum este și acest thriller de acțiune No Tears for the Dead. Filmul este unul ambițios, în care auzim mai multe limbi vorbite, fiind aduși actori chinezi, latini și americani, pentru a completa o distribuție de asasini diverși, doar buni de luat la țintă de către eroul principal.

Și când zic erou, mă refer aici la Gon, asasinul nostru, model clasic de anti-erou, a cărui primă acțiune este să curme viața unui copilaș nevinovat, după ce a curățat o cameră întreagă de rusnaci. Greșeala pe care o comite va reverbera adânc în psihicul său și îl va face să ezite atunci când este trimis să o ucidă pe mama acelei copile. Dar cum să îi spui unei mame îndurerate că principala cauză a durerii sale ești tu, dar că acum vrei să o ții în viață, când nici ea nu pare a mai prea dori acest lucru. Căutând răspuns la această întrebare, Gon face pe dracul în patru pentru a-i oferi siguranță lui Mo-gyeong.

Filmul nu pierde foarte mult timp aiurea, îți dai seama repede cine e cine și care e rolul în povestea spusă și preferă să ne arate acțiune cât mai multă, în locul unor răsturnări spectaculoase de situație. Așa că pregătiți-vă să că satisfaceți pofta de adrenalină cu un film decent dar cinstit.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.