Loading...
War of the Arrows (aka. Choi-jong-byeong-gi hwal) (2011)

War of the Arrows (aka. Choi-jong-byeong-gi hwal) (2011)

by Adrian Solomon, septembrie 24, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Istoric
Regie: Kim Han-min
Distribuție:
Park Hae-il, Moon Chae-won, Ryu Seung-ryong
Durată: 2 h. 02 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: Nam-yi și Ja-in sunt doi frați care scapă cu viață din atacul regelui Injo asupra castelului tatălui lor. Acesta își sacrifică viața pentru ca cei doi copii să scape, și îi trimite pentru a fi crescuți de nașul lor Kim Mu-seon. Acesta îi adoptă și îi crește ca pe proprii săi copii. După 13 ani, Nam-yi a crescut să fie un arcaș excepțional, care preferă viața în sălbăticie traiului la castel. Ja-in a devenit obiectul afecțiunilor celui mai bun prieten al lor, care dorește să se căsătorească cu ea. Întocmai când ceremonia de căsătorie urma să aibă loc, forțele invadatoare Qing atacă orașul lor, luând mulți oameni în captivitate, restul fiind măcelăriți pe loc. Nam-yi, absent de la ceremonie în urma unei altercații cu sora lui, ajunge prea târziu pentru a-i salva, și astfel pornește într-o lungă călătorie pentru a-și recupera sora și prietenii.

Rant: War of the Arrows este fără îndoială unul din cele mai bune filme cu setting istoric văzute în ultima vreme. Filmul petrece prima treime, conturând personajele, arătând puternica legătură dintre ele, pentru ca apoi, în următoarele două treimi să ne țină mereu în suspans. Scena finală durează mai mult de jumate de oră, arătându-ne curajoasa operațiune de salvare a intrepidului Nam-yi, jucat cu mult fler de Park Hae-il, totul culminând cu o excelentă urmărire printr-o pădure, punctată cu multe săgeți trase de o parte și de alta, rolul de urmărit și urmăritor alternând deseori.

Dacă de motivațiile lui Nam-yi ne lămurim la început, și invadatorii au propria lor poveste de camaraderie, în special trupa comandată de marele general Jyuushinta, interpretat de glacialul Ryu Seung-ryong.

Pentru pasionații de arcuri și săgeți sau de filme cu tematică istorică, acest film le va satisface pasiunea cu vârf și îndesat.

1 Comment


  • Foarte bun filmul. L-am vazut!

Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.