Loading...

Wrath of Man (2021)

by Adrian Solomon, mai 28, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Crime, Thriller, Acțiune
Regie: Guy Ritchie
Distribuție: Jason Statham, Holt McCallany, Jeffrey Donovan, Josh Hartnett, Chris Reilly, Laz Alonso, Raúl Castillo, DeObia Oparei, Eddie Marsan, Scott Eastwood
Durată: 1 h. 59 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: Un bărbat misterios pe nume H este noul angajat al unei firme de transportat bani. Acesta nu se face remarcat prin nimic la început, obținând scoruri suficient cât să poate obține calificarea pentru acest job dar în curând, noii săi colegi vor asista cum acesta va deveni tot mai posedat de spiritul răzbunării care mocnește adânc în el.

Rant: După King Arthur și Aladin, am crezut că odată cu The Gentlemen, Guy Ritchie se va reîntoarce definitiv la stilul care l-a consacrat, dar iată că apare acest Wrath of Man, un crime movie complet diferit față de peliculele sale crime precedente, acesta părând a păși într-un tărâm complet nou. Mergând mai mult pe stilul lui Michael Mann din Heat, filmul de față este un mix de heist și revenge action, cu un Jason Statham de zile mari, bucuros de reîntâlnirea cu cel care l-a propulsat în lumea filmelor.

După ce am vizionat trailerul, am crezut sincer că știu tot ce se va întâmpla, dar oricine l-a făcut, a știut foarte bine cum să ofere suficientă intrigă cât să vrei să îl vezi, dar reținând suficiente informații cât să nu îți strice plăcerea vizionării. Plotul este unul destul de confuz la început, tipicul puzzle cu multe piese aflate în mișcare, care se va rezolva în mod organic până la finalul filmului. Îl avem în centrul poveștii pe misteriosul H, căruia Statham îi oferă o aură unică de pericol și mister, proaspăt angajat la o firmă de transport bani. Acesta vorbește suficient cât să se facă înțeles, și nu pare pus pe făcut prieteni, lucru ce îi deranjează pe colegii săi plini de testosteron, mai puțin pe Bullet, cel responsabil în mod direct de el. După ce își dezvăluie o latură neașteptată, reușind de unul singur să oprească un jaf armat dar și să își salveze colegii în același timp, acesta devine repede eroul firmei. În același timp aflăm încet încet și despre motivațiile sale, dezvăluite treptat printr-o serie de capitole retrospective (filmul fiind structurat în câteva capitole distincte).

Este cel mai serios film a lui Ritchie de până acum, dispărând situațiile absurde, dialogul spumos și personajele pestrițe caracteristice producțiilor sale, acestea fiind înlocuite de o tonalitate sumbră, punctate de un soundtrack intens. Pe lângă Jason Statham, îi mai putem descoperi în film pe Holt McCallany (veteranul agent FBI din Mindhunter), Jeffrey Donovan (starul seriei Burn Notice), Josh Hartnett, Raúl Castillo (recent văzut în Army of the Dead), Eddie Marsan sau Scott Eastwood, fiul celebrului Clint.

Recomandări regizori: Guy Ritchie

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.